Asociatia „Aura Ion”

Lemonade Hand OffLa fiecare câteva luni, străzile centrale ale orașului București sunt împânzite de mii de alergători și spectatori; iar cu fiecare ocazie, Asociația ‘Aura Ion’, își asumă cu nerăbdare responsabilitatea unui punct de apă și încurajare, care să ofere susținere alergătorilor și să contribuie la consolidarea energiei și entuziasmului fantastic, oferite cu ocazia acestor evenimente sportive.

Că orice organizație de caritate din București, cu fiecare acțiune, intenționăm să ne implicăm activ pe plan local, fiindu-ne foarte drag aspectul social al ‘punctului de reîmprospătare’, cât și muncă în echipă; situat pe traseul evenimentului și având 50+ voluntari, veniți în ajutorul alergătorilor, punctul de refresh al asociației noastre, aduce împreună oameni din diverse medii profesionale și de diverse vârste.

De asemenea, este o plăcere să avem oportunitatea de a prezența proiectele noastre caritabile, pe care le desfășuram la nivel național, pentru comunitățile rurale.

Echipa noastră de voluntari este cheia succesului nostru și feedback-ul pozitiv cu privire la evenimentele anterioare, ne-a oferit mereu energia și hotărârea de a reveni la fiecare eveniment cu forțe proaspete; Echipa AAI știe cum să ofere zâmbete, atât copiilor care ne vizitează la standul din Piață, organizând ateliere creative și acțiuni de facepainting, oferindu-le baloane colorate și distracție alături de personaje de poveste, puse în scenă de către partenerul nostru de nădejde, BluParty, cât și alergătorilor, care trec pe la punctul nostru de refresh și încurajare.

Cine suntem?  

Asociația ‘Aura Ion’ este o organizație de caritate, cu sediul în București, care lucrează alături de comunitățile locale, pentru a reduce sărăcia, suferința și foametea, în zonele defavorizate din România.  Asociația a fost fondată în memoria Aurei Ion; Sublocotenentul Aurelia Ion, ofițer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din București, a decedat pe 20 ianuarie 2014, în urmă accidentului aviatic care a avut loc în Munții Apuseni. Era în vârstă de 23 de ani și efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

Încă de la o vârstă fragedă, Aura a fost un copil creativ, inteligent și perseverent. Înainte de moartea sa, Aura își găsise aripile și era pregătită să înceapă un nou capitol în viată, aspirațiile ei deveneau realitate și era pe cale să devină doctorul pasionat, care își dorise întotdeauna să fie.

Aura a ales drumul voluntariatului și implicării, pe parcursul studiilor participând că voluntar în numeroase activități pe linie medicală. Aura a fost o influentă pozitivă pentru mulți, iar pierderea ei a fost devastatoare și a fost simțită în viețile multor oameni. Citatul folosit adesea de Aura, a devenit fundația ambițiilor și aspirațiilor noastre: “Orice ai face va fi nesemnificativ, dar este foarte important să faci acel lucru!” Prin acțiunile noastre de voluntariat, întreprinse pentru ajutorarea celor mai puțin privilegiați, dorim să păstrăm exemplul oferit de Aura, dar și să transformăm această tragedie, în urmă căreia Aura și-a pierdut viața, într-o schimbare pozitivă, de care România are atât de multă nevoie.

Ce facem? 

Pentru că dorim să încurajăm mișcarea și un mod de viată cât mai sănătos dar și pentru că dorim să sprijinim activitățile sportive, suntem prezenți, încă din toamnă anului 2015, la toate competițiile organizate de ABRC. Am început cu o echipă de 5 alergători în 2015 și am crescut organic într-o echipă de 40+ de alergători și peste 50 de voluntari extraordinari, implicați într-o serie de activități în cadrul evenimentului. Ne bucurăm de susținerea publicului și în cadrul competițiilor ONG Challenge, obținând de fiecare data un loc pe podium.  Prin muncă noastră, mobilizăm oameni dinamici și altruiști, care caută să îmbunătățească lumea prin acțiunile lor. Existăm datorită voluntarilor noștri, ei sunt cei care își doresc să aducă o schimbare necesară în comunitate. Asociația „Aura Ion” oferă oportunitatea perfectă de a realiză această transformare.

Anul acesta misiunea noastră este să ajutăm copiii din medii defavorizate, să meargă la scoală, oferindu-le 1000 de ghiozdănele complet echipate cu rechizite de cea mai bună calitate și produse de igienă personală, atât de necesare. Alături de alți parteneri, colaboratori și voluntari, contribuim la susținerea unei cauze sociale care oferă oportunități egale de dezvoltare, încercând să reducem riscul de abandon școlar, în unele dintre zonele cele mai defavorizate ale României.

Cum ne poți susține? 

Vino în echipa noastră de alergători, din cadrul competițiilor sportive organizate de ABRC să alergăm împreună pentru educația copiilor mai puțin privilegiați proveniți din medii sociale defavorizate.

Nu este o exagerare să spunem că, fără munca asiduă, cooperarea și entuziasmul voluntarilor noștri, nu am putea să facem o diferență în această lume. Avem o mulțime de poziții de voluntariat, disponibile în cadrul evenimentului:  poți întreprinde acțiuni de strângere de fonduri, atât de necesare pentru achiziționarea ghiozdănelelor și a rechizitelor, poți fi reprezentantul nostru la atelierul pentru copii de la standul din Piață,  poți fi unul dintre voluntarii eroi de la punctul de divertisment și hidratare a alergătorilor și, astfel, poți contribui activ, în cadrul celor mai mari competiții urbane de alergare; ca voluntar al Asociației ‘Aura Ion’, vei ajuta să facem o diferență reală, nu doar în cadrul evenimentului acesta, dar vei fi parte din povestea noastră, în încercarea de a pune capăt, sărăciei și abandonului școlar din România.

Contact: info@auraion.ro, Facebook: AsociatiaAuraIon

https://www.facebook.com/AsociatiaAuraIon/

Website: auraion.ro

 

Newsletter