Asociatia Caritas Bucuresti

caritas1 caritas2

Program After-school- Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati ( in special cu Sindrom Down)

 

 

*Fetita mea are tot dreptul la o viata normala si fericita, pentru ca a fost dorita, pentru ca este iubita de toti cei carora le insenineaza zilele cu privirea ei curata si zambetul strengaresc,

 

pentru mangaierile manutelor ei grasute si calde- nu intotdeauna indemanatice, pentru imbratisarile ei tandre care iti incalzesc sufletul, pentru nazbatiile si incapatanarile ei, pentru felul in care pronunta cuvintele, pentru toata stradania ei de fiecare zi pentru a face ceea ce alti copii binecuvantati fac natural, pentru dragostea ei curata si dezinteresata pentru toti oamenii.*

 

Acesta este un gand spus de mama Inei, o fetita de 8 ani cu Sindrom Down. Ina a inceput anul trecut scoala, clasa 0, la o scoala de masa. In primul an de scoala, Ina s-a descurcat foarte bine, a reusit sa se integreze in colectivul clasei, sa respecte orarul din clasa si sa isi faca prieteni. Cand Ina a terminat clasa 0, am observat ca Ina trebuie ajutata sa tina pasul cu ceilalti copii. In cadrul Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, mai sunt 6 copii in situatia Inei, care au nevoie de sustinere din punct de vedere educational.

 

Toti acesti copii minunati pot sa se descurce la scoala, dar pentru ca s-au nascut cu o conditie mai speciala, au nevoie de ajutor, de un program adaptat nevoilor pe care le au si de persoane/terapeuti care au abilitatile necesare pentru a lucra cu ei si a le acorda o atentie individuala.

 

In cadrul orelor petrecute la after-school, sunt prevazute activitati pentru dezvoltarea motricitatii generale si fine ( copii cu Sindrom Down au hipotonie musculara si dificultati de coordonare, cei cu ADHD au probleme de coordonare), imbunatatirea abilitatilor de adaptare la mediul scolar ( copii sunt ajutati sa participe activ la jocuri, sa isi astepte randul, sa respecte un program), imbunatatirea cunostintelor de scriere/citire a numerelor si literelor ( copii vor realiza activitati si fise adaptate pentru ei), imbunatatirea cunostintelor privind mediul ( vor invata despre zilele saptamanii, anotimpuri, vreme), dezvoltarea abilitatilor de viata independenta ( pus si strans masa, sa manace singuri, sa mearga la toaleta.)

 

 

 

Alege si tu sa acorzi o sansa la educatie copiilor cu dizabilitati! Ajuta-ne sa strangem minimum 2000 ron pentru a putea da startul Programului de After School!

 

caritas3

Newsletter