Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), înființată pe baza deciziei numărul 180/17.09.2013, este o asociație socio-profesională, apolitică, din care fac parte și militari veterani răniți ce au luptat în Teatrele de Operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest (Bosnia Herzegovina și Kosovo).

AMVVD are ca scop acordarea de sprijin militarilor veterani (în rezervă, retragere sau activitate) și persoanelor cu probleme medicale și sociale.

O inițiativă de suflet a AMVVD este de a reuși să construiască PRIMUL CENTRU DE RECUPERARE ȘI REFACERE din România a militarilor veterani care au rămas cu sechele pe viață, având ca scop recuperarea fizică și psihică atât a celor răniți în Teatrele de Operații, cât și a celorlalți membri ai asociației și ai familiilor acestora. Sunt mulți veterani care au suferit amputări, paralizii sau alte mutilări în Teatrele de Operaţii și au încă nevoie de refacere, recuperare fizică și psihică, tratament. Vrem să contribuim la slăvirea eroilor în viață. Camarazii căzuți din rânduri ne-au legat prin jertfa lor cu putere, într-o luptă din care nu putem să ieșim decât biruitori!

PARTICIPĂ pentru noi şi la fiecare pas gândeşte-te la cei pentru care se înalță drapelul şi li se cântă zilnic imnul.

ÎNSCRIE-TE pentru noi şi fiecare metru parcurs VA FI OMAGIUL TĂU PENTRU ACEIA DINTRE NOI CARE AU PLECAT ȘI NU S-AU MAI ÎNTORS!

ALEARGĂ pentru noi şi gândeşte-te că fiecare pas pe care îl faci ne aduce mai aproape de țelul nostru, construirea centrului de recuperare și refacere! Iar atunci când vei simți că e mai greu, gândeşte-te la praful Afganistanului, la arşița Irakului şi mergi mai departe, zâmbind, pentru că cinstești onoarea eroilor României, a celor care te reprezintă cu arma în mână oriunde sunt trimişi!

TE VOM AȘTEPTA cu zâmbetul pe buze, LA SOSIRE, și ÎMPREUNĂ, cu mâna pe inimă, VOM RIDICA PRIVIRILE CĂTRE CER: „acolo SUS sunt 29 de suflete” (copii, părinți, frați, soți)!

Ai alergat şi pentru ei azi, camarade!

Newsletter