Asociația Necuvinte

logo-necuvinte-alb

„Împreună suntem mai puternici” 

Asociația Necuvinte are ca principal domeniu de activitate lupta împotriva violenței domestice, a încălcării drepturilor fundamentale ale omului și a abuzurilor îndreptate împotriva femeilor și copiilor.

 

Anul acesta sărbătorim 3 ani de activitate, timp în care am avut o activitate susținută îndreptată către acțiuni de advocacy, awareness și intervenție în situații de urgență în cazurile de violență domestică. Asociatia Necuvinte a solicitat și a reușit modificarea Legii 217/2003 privind combaterea violenţei în familie referitoare la emiterea ordinului de protecție în maxim 72 de ore (înainte era maxim 3 luni), a distribuit peste 500.000 de flyere și stickere în cadrul mai multor evenimente organizate în stradă, aeroport, mall-uri, teatre, săli de cinema, baruri și restaurante și a intervenit și a oferit ajutor în zeci de cazuri de violență domestică. Serviciile asociației în cazuri de violență domestică înseamnă analize medicale, scrierea plângerilor către poliție, întocmire de cereri pentru emiterea ordinelor de protecție, reprezentare în instanță, adăpost (DGASMB, DGASPC-uri, adăposturi private),  decontare certificate medico-legale;  consiliere psihologică. Pe lângă serviciile menționate mai sus, noi ne adaptăm la problemele fiecărui caz și ajutăm și cu „Coșul de cumpărături”(cumpărăm alimente de bază pentru câteva luni) încercăm să găsim și locuri de muncă prin prieteni și donații, am ajutat și la mobilarea și utilarea locuințelor în care s-au mutat plecând din mediul abuziv… Încercăm să ajutăm cât mai mult, cum putem.

 

Anul acesta am avut un prim contact cu ce înseamnă organizarea unui eveniment cu caracter sportiv. Pe 26 iunie 2016, în parcurile Titan și Al. Ioan Cuza, am organizat „Purple Cross 2016”, un cros altfel, la care toți participanții au alergat în tutu-uri violet pentru a sensibiliza publicul cu privire la fenomenul violenței intrafamiliale.

 

Te invităm să alergi și să fii ambasadorul noștru pentru o zi! Facem sport, ne bucurăm de o zi minunată și atragem atenția asupra unor grave încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului. În plus, vei contribui la susținerea primei noastre campanii naționale “Aripi frânte”, campanie de informare prin care vom distribui alte 500.000 afișe și 250.000 de ghiduri de siguranță în toate județele din Romania.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți să susțineți Necuvinte la Bucharest Marathon, puteți să ne scrieți la contact@necuvinte.ro. Vreți să știți mai multe depre noi? Vizitati www.necuvinte.ro.

necuvinte-impreuna-mai-putenici
Newsletter