French    Spanish    German    Finnish    Greek    Polish    Swedish
Youtube

Fundatia Inocenti

logo Inocenti

 

Misiune, Viziune

Fundația Inocenți- RCR susține copiii și familiile din România aflate în dificultate ș̦i previne abandonul maternal încă din 1990.

Programul „Viața Copilului” a fost inițiat în București, în anul 1990, în colaborare cu mai multe spitale și universități din Statele Unite ale Americii, inclusiv Spitalul de Copii din Boston si Universitatea Centrului Medical Massachusetts.

Program de sprijin psiho-social pentru copii spitalizați:

Viața Copilului (Child Life)

Spitalul poate fi un loc înfricoșător. Copiii spitalizați resimt, pe lângă disconfortul fizic cauzat de procedurile medicale, provocări semnificative cauzate de lipsa de stimulare, de anxietatea legată de tratament și analize, precum și de acomodarea într-un mediu străin, perceput de cele mai multe ori ca fiind tern și neprietenos pentru copii- spitalul.

Ne propunem să prevenim și să remediem efectele negative ale spitalizării asupra copiilor și a familiilor acestora, având în vedere:

Beneficiarii noștri sunt copiii bolnavi cu vârste cuprinse între 0-18 ani, spitalizați în diferite departamente de pediatrie din aceste spitale:

1.București

3 camere de joc

2.Cluj

3.Bistrița

Cum ?

Pentru a susține, aproviziona și dezvolta activitățile în fiecare dintre cele cinci spitale, avem constant nevoie de recuzită nouă (păpuși, papetărie, recuzită medicală- mănuși chirurgicale, măscuțe, seringi etc, toate pentru art-terapie medicală, cărți și board-games- pentru adolescenți) și mobilier nou pentru a decora și mobila noi spații de joc din spitalele enumerate.

Aleargă pentru ca fiecare dintre cei peste 2 000 de copii bolnavi să fie “mai Voios, mai Sănătos”!

300 Ron este suma pe care fiecare fundraiser o poate strânge invitându-şi prietenii să îl susţină.

“Putem face lucruri groaznice unui copil, chiar și într-un interval de 24 de ore de spitalizare și îi putem schimba drastic atitudinea în față vieții în bine sau în rău într-o perioadă de 8 luni de spitalizare. Ziua pacientului copil ar trebui să semene cât mai mult cu ziua unui copil normal, pe cât de mult posibil date fiind circumstanțele.” (The Handbook of Child Life: A Guide for pediatric Psychosocial Care” by Richard H. Thompson)

 

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Fundaţiei Inocenţi, vă rugăm să ne vizitaţi pagină de internet www.inocenţi.ro  sau Facebook https://www.facebook.com/InocentiRCR/

Contact: +40751 242 282 / valentina.maghirescu@inocenti.ro