Organizatia Umanitara CONCORDIA

 

Cine salvează o viață, salvează întreaga lume!

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 450 de copii și tineri în fiecare an.

Proiecte în București:

Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR este un adăpost de noapte cu 65 de locuri pentru persoane fără adăpost,   cu vârste cuprinse între 20 și 36 ani.

Atelierul protejat ocupațional se adresează în acest moment unui număr de 12 persoane fără adăpost, cu dizabilități, care neavând experiența și abilitățile necesare, se confruntă cu dificultăți majore de adaptare la un loc de muncă.

Locuințele sociale din București asigură 50 de locuri pentru tineri din grupuri vulnerabile care au deja un loc de muncă și se află în parcursul de pregătire pentru o viață independentă.

 

Casa CONCORDIA oferă servicii de consiliere ocupațională, formare profesională și mediere pentru un loc de muncă, pentru un număr de 90 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani din București și Ilfov.

Casa HANNES, locuință protejată pentru adulți cu dizabilități, oferă găzduire, asistență și sprijin pentru șase persoane cu dizabilități psihice și boli asociate.

Proiecte în Județul Prahova:

Două centre de zi „Împreună după școală!”

Casa CRISTINA oferă servicii de tip școală după școală pentru 36 de copii romi din Cartierul Mimiu, de la marginea Ploieștiului. Casa Alexandra, centru de servicii pentru copii și familii oferă o masă caldă, programe educaționale pentru 36 de copii din cartiere sărace ale Ploieștiului, precum și sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice.

 

Peste 200 de copii și tineri locuiesc în casele noastre din Ploiești și Ariceștii Rahtivani: CONCORDIA Orașul Copiilor, Casa Austria și Ferma pentru copii, aici ei beneficiază de găzduire, hrană zilnică, materiale de igienă personală, sprijin social și educațional, îngrijire medicală și terapie.

 

Centrul pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA (Școala de Meserii CONCORDIA) oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri defavorizați social, garantând accesul acestora la educație și formare profesională de calitate. Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă.

Detalii pe: http://www.concordia.or.at/romania/

 

adsasdads

Newsletter