Comunicat de presa – Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Campioana olimpică la proba de maraton, Constantina Diță, se va retrage din activitatea sportivă după participarea la Maratonul Internațional București – Raiffeisen Bank în 4-5 octombrie 2014

Constantina Diță, campioană olimpică (proba maraton, 2008, Beijing) și sportiva ce deține în prezent recordurile naționale la probele de 20 km alergare pe șosea, semimaraton și maraton a anunțat în cadrul conferinței de presă organizată astăzi, 3 iulie, de Asociația Bucharest Running Club (ABRC), că se va retrage din activitatea sportivă după participarea la ediția din acest an a Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank (MIBRB), eveniment al cărei imagine și ambasador a devenit. “Mi-am dorit mult să îmi fac retragerea în România, țara pe care o iubesc și pe care am reprezentat-o cu mândrie și mă bucur că pot să fac asta în cadrul celui mai important concurs de maraton din țară. Îi doresc fiecărui om să trăiască măcar o dată bucuria de a termina învingător un maraton, e un sentiment de nedescris. Vă aștept la Maratonul Internațional București,” a declarat Constantina Diță.

Constantina Dita1 site

Alături de Constantina Diță, la conferința de presă, au luat parte campioanele olimpice și mondiale Laura Badea (scrimă) – în prezent Director al Academiei Olimpice Române – și Andreea Răducan (sărituri și gimnastică artistică) – Președintă a Fundației Olimpice Române, autoare, jurnalistă și comentatoare sportivă. Din partea instituțiilor partenere, au luat cuvântul: Carmen Tocală, Secretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului, Florin Florea, Secretar General, Federația Română de Atletism și Marcel Nicolaescu, Primăria Municipiului București. Din partea sponsorilor Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank, au susținut alocuțiuni Corina Vasile, Director Comunicare, Raiffeisen Bank, Freek Valk, Director Operațiuni, Athénée Palace Hilton și Ana Măița, purtător de cuvânt, SAMAS. Valeria Răcilă van Groningen, Președinte ABRC și Oana Năstase, Director ABRC au fost gazdele evenimentului.

La cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank. (RBBIM), organizatorii așteaptă, în zilele de 4 și 5 octombrie 2014, să ia startul din Piața Constituției peste 8.000 de participanți din peste 50 de țări. În funcție de antrenament și rezistență, alergătorii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ștafete (4×10,548) sau pentru cursa populara de 2,9 km. Parintii copiilor sub 4 ani pot alerga, ca și anul trecut, 800 m împingând căruciorul la Jogging in scutece, susținut de SAMAS. În ceea ce privește cursele destinate copiilor, una dintre noutățile acestei ediții este faptul că vor putea lua parte copii începând cu vârsta de 5 ani, cu un an mai mici față de vârsta minimă admisă anul trecut. Copiii între 5 și 8 ani vor alerga 800 m, cei între 9 și 12 ani – 1,5 km, iar cei în vârstă de peste 13 ani 2.9 km, la Cursa populară.

Constantina Dita2 site

Conferința de presă a marcat și lansarea site-ului oficial al Asociației Bucharest Running Club, www.abrc.ro.

Companiile care fac posibilă cea de a șaptea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt: Raiffeisen Bank – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, adidas – sponsor tehnic, Volkswagen – sponsor de cursă şi maşina oficială a RBBIM, Vodafone –partener comunicații, SAMAS, Programul de Sănătate pentru Mame şi Sugari – sponsorul Cursei Jogging în scutece, Izvorul Minunilor – apa oficială a RBBIM, Isostar – energizantul oficial al RBBIM, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBBIM, Media Image, Global Relocation Service, Mega Image România – Delhaize Group. Partenerii co-organizatori sunt Federaţia Română de Atletism și Primăria Municipiului Bucureşti, alături de partenerii instituţionali: Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, AIMS – Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Lungă Distanţă.

Partenerii media ce sprijină acest eveniment sunt: TVR, National TV, Cartoon Network, Europa FM, Itsy Bitsy, Men’s Health, revista Ioana, Casa Lux, Gazeta Sporturilor, Wall-Street.ro, Business Review, In Your Pocket, 121.ro, www.anunturisportive.ro, www.4run.ro, www.sport24h.ro, www.vrinceanu.ro

Parte din fondurile strânse vor fi alocate pentru programele derulate de organizațiile asociate: Hospice Casa Speranței alături de Viitor Plus, Little People, United Way, Light into Europe, WWF și Fundatia Olimpica Romana.

Desfășurarea evenimentelor ABRC are loc și datorită implicării voluntarilor înregistrați pe site-ul www.voluntartinsport.ro și a partenerului tradițional Ro Club Maraton.

Despre Asociația Bucharest Running Club (ABRC): Bucharest Running Club organizează cele mai mari evenimente de alergare stradală din România: Semi-Maratonul Internațional București Petrom și Maratonul Internațional București – Raiffeisen Bank. Edițiile din 2013 au reunit peste 12.000 de participanți din peste 50 de țări. S-au oferit peste 400 de premii în bani și produse. 300 de voluntari și 5 ONG-uri asociate au fost implicate în procesul de organizare și au beneficiat de suport financiar pentru a-și dezvolta activitățile. Cursele de maraton si semi-marton ale ABRC sunt înregistrate în cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel internațional – AIMS și IAAF, datorită standardelor înalte cărora li se conformează.

Despre Constantina Diță: Campioană olimpică (proba maraton, 2008, Beijing) și sportiva ce deține în prezent recordurile naționale la probele de 20 km alergare pe șosea (1:03:23, 2007, Campionatul Mondial IAAF) semimaraton (1:09:07, 2004, Campionatul Mondial de Semimaraton al IAAF) și maraton (2:21:30, 2005, Chicago) Constantina Diță este ambasador al Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, ediția din 2014. Constantina Diță, cunoscută publicului și sub numele de „Pușa” a trăit momentul de vârf al carierei sale, când a obținut victoria la cursa de maraton de la Jocurile Olimpice de la Beijing, la vârsta de 38 de ani, devenind astfel nu doar cea mai în vârstă campioană olimpică de maraton, ci și cel mai vârstnic sportiv care a obținut vreodată o medalie în maratonul olimpic. Pușa este absolventă a Academiei de Sport din București (2006) și mama unui băiat în vârstă de 19 ani.

_B9F1888 _B9F1824 _B9F1752 _B9F1717 _B9F1712 _B9F1696 _B9F1687 _B9F1681

1 thought on “Comunicat de presa – Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Comentariile sunt închise.