Dana Savuica s-a inscris la Maratonul International Bucuresti

Are probleme grave cu spatele si nu mai are voie sa faca sport. Medicul i-a interzis sub orice forma sa alerge, insa Dana Savuica ia o decizie surprinzatoare pentru toti cei care ii cunosc starea de sanatate: va participa la Maratonul International Bucuresti, care va avea loc pe 5 octombrie. „Nu am voie sa alerg. Ma doare spatele, iar doctorul mi-a interzis categoric sa fac acest lucru”, recunoaste Dana.

savuica

Motivul pentru care fostul model alege sa ignore durerea fizica si sa se alinieze la start este dorinta sa de a darui „O casa si o familie” unora dintre cei peste 8000 de mii de copii institutionalizati din Romania. „Team Hope”, proiectul caritabil al „Hope and Homes for Children Romania”, isi propune sa-i determine pe alergatori sa priveasca dincolo de linia de sosire si dincolo de scopul imediat, catre strangerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor institutionalizati din Romania.
„Copiii institutionalizati nu au gresit cu nimic. Trebuie sa avem grija de ei”, spune Dana Savuica. „Intotdeauna mi-am dorit mai multi copii si cred ca dragostea unui parinte trebuie sa fie absoluta”.

Vedeta recunoaste ca ideea de a fi parintele spiritual al unuia sau mai multor copii institutionalizati, ori aflati intr-o situatie speciala o atrage din ce in ce mai mult. „O familie spirituala pentru fiecare dintre copiii aflati in aceasta situatie ar rezolva multe probleme”, crede Dana, care recunoaste ca pregatirea fizica pentru proba de foc a maratonului va face parte din viata ei de zi cu zi pana pe data de 5 octombrie.

Newsletter