French    Spanish    German    Finnish    Greek    Polish    Swedish
Youtube

Doina Ignat

Jul 2, 2014   //    Ambasadori  //   Niciun comentariu

doina-ignat

 Mișcarea este vitală. Eu sunt născută la țară. M-am obișnuit din copilărie, să fiu activă. Trebuie să recunosc, că mi-a fost greu să mă acomodez cu munca de birou fiindcă, până la 40 de ani, am trăit în aer liber. De 4 ani, alerg la Maratonul Internațional al Bucureștiului și consider că este de datoria mea de om, de cetățean, de campion să îi inspir și pe alții să facă același lucru. Mișcarea reprezintă cel mai bun mod de a avea grijă de sănătatea noastră. Valeria este un model pentru mine. Sper să pot alerga până la 80 de ani fără probleme”.


Doina Ignat este canotoare de origine română, cvadruplă laureate cu aur la Atlanta în anul 1996, Sydney în anul 2000 și Atena în anul 2004.  A fost recunoscută ca fiind cel mai bun stroc din lume, adică acea canotoare care, în barca de 8+1, coordona mișcările echipei. Nu avea voie să aibă emoții și nici să se lase influențată de presiunea competiției.

Deși aparent dură, Doina este o fire sensibilă și are vocația prieteniei în care crede și pe care o cultivă zi de zi. Alături de Valeria Răcilă van Groningen și Ivana Iancu susține proiectul Sportivi pentru sportivi și, an de an, participă ca voluntar la organizarea întâlnirilor cu vârstnicii din sport, foști campioni și antrenori dați uitării.

În prezent, Doina Ignat organizează întâlnirile între canotoare, fostele ei coechipiere din Lotul de Canotaj al României, grup care funcționează, și dincolo de competiții, ca o familie.

Discipline: rowing.
She won 27 medals during all the important competitions (Olympic Games, World and European Championships) and she is one of the best rowers of all times.

 

Comments are closed.