Save the Children Romania

Educaţie pentru toţi copiii

Copiii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din România.

51% dintre copiii din ţara noastră se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE şi aproape dublu faţă de media europeană. Iar educaţia nu este una dintre priorităţile familiilor din care fac parte aceşti copii.

Programele educaţionale derulate de Salvati Copiii  în anul 2016 au constat în 37 de grădiniţe estivale organizate în comunități defavorizate, atât în mediul urban, cât si rural, 11 centre unde s-au desfăşurat activităţi de tip A Doua Şansă, pentru copiii neşcolarizaţi sau care au abandonat şcoala în diferite stadii si care au depăşit vârsta de frecventare a învăţământului public şi în 17 programe Şcoală dupa Şcoală pentru prevenirea abandonului şcolar.

Graţie programelor derulate de Salvaţi Copiii, peste 95% dintre copiii beneficiari au fost înscrişi în clasa I sau la clasa pregătitoare, 96% dintre copii au promovat examenele din anul şcolar 2015-2016, iar 21% dintre ei au obţinut premii la concursuri şcolare.

Pe lângă impactul social pe care aceste programe îl au asupra copiilor, s-a observat şi o creştere a interesului părinţilor faţă de educaţia copiilor: 85% dintre părinţi manifestând interes faţă de evoluţia educaţională a copilului şi faţă de participarea la activităţi de consiliere parentală.

Fă primul pas în cursa pentru dreptul la educaţie de calitate al copiilor!

 

Dacă vrei să alergi pentru Salvaţi Copiii sau să fii sponsorul nostru, ne poți contacta la alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro, adriana.zorila@salvaticopiii.ro sau telefonic, la 021.316.61.76.

 

Mulțumim și te așteptăm să fii alături de noi!

 

http://www.salvaticopiii.ro

https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

https://www.youtube.com/user/SalvatiCopiii

echipa-salvati-copiii-la-maraton-9-octombrie

Newsletter