Fundatia Make-A-Wish

maw-rom-pic

Cea mai mare organizatie din lume pentru indeplinirea dorintelor a aparut inspirata de dorinta  unui baiat de 7 ani diagnosticat cu leucemie, pe nume Chris Greicius, care isi dorea sa fie politist. Mama sa, cativa prieteni si un grup de ofiteri de politie, cu sprijinul Departamentului de Siguranta Publica din Arizona, i-au indeplinit această dorinta, oferindu-i o uniforma facuta special pentru el, casca, insigna si o plimbare cu elicopterul.

Dupa indeplinirea acestei dorinte, in 1980, cei implicati au fost animati de inspiratie si nerabdarea de a oferi si altor copii cu boli grave, care le pun viata in pericol, aceeasi speranta, putere si bucurie pe care o vazusera la implinirea dorintei lui Chris.

 

De-a lungul timpului, s-a constatat ca un copil cu o situatie medicala care ii pune viata in pericol, caruia i s-a indeplinit cea mai draga dorinta are mai multa putere si este mai motivat sa gestioneze si, in multe cazuri, sa depaseasca starea medicala grava.

Astfel, interesul pentru indeplinirea dorintelor copiilor care sufera de boli grave sau incurabile s-a raspandit rapid si in alte tari. In 1993 a fost creata in mod oficial Fundatia Make-A-Wish International pentru a deservi 5 tari in afara SUA – iar in prezent continua sa ajute copii din afara SUA in peste 54 de tari si pe 5 continente, prin intermediul celor 39 de filiale.

Cu ajutorul donatorilor generosi si al celor peste 32.000 de voluntari, incepand cu anul 1980 Make-A-Wish a indeplinit, cumulat, peste 334.000 de dorinte in intreaga lume.

In Romania, Fundatia Make-A-Wish implineste dorinte din anul 2015. Le puteti vedea pe Facebook.

Ne puteti sustine cu donatii pe site-ul Make-A-Wish Romania sau prin SMS cu mesajul DA la 8839.

Va multumim in numele tuturor copiilor carora le vom implini cele mai dragi dorinte!

Newsletter