French    Spanish    German    Finnish    Greek    Polish    Swedish
Youtube

Georgeta Damian Andrunache

iul 2, 2014   //    Ambasadori  //   Niciun comentariu

georgeta“Medaliile de aur sunt foarte importante fiindcă înseamnă confirmarea eforturilor noastre. Cu toate acestea, mai importante sunt celelalte lucruri pe care mi le-a oferit sportul: dorința de mișcare, spiritul de echipă și bucuria de a participa la o competiție. Aceasta reprezintă o moștenire esențială și pentru copiii mei. Sunt și voi rămâne o împătimită a sportului. Îmi place la Maratonul Internațional al Bucureștiului și voi alerga și în acest an”.

 

Georgeta Damian Andrunache este canotatoare de origine română, multiplu laureate la Sydney în anul 2000, Atena în anul 2004 și Beijing în anul 2008. A vâslit în echipajul României de 8+1 care a câștigat probele aferente la Campionatele Mondiale în 1997, 1998 și 1999, și de asemenea la Olimpiada din 2000, unde a câștigat aurul și la proba de pereche femei. Împreună cu Viorica Susanu a câștigat proba de două rame fără cârmaci la Campionatele Mondiale din 2001 și 2002 și, de asemenea, la Jocurile Olimpice din 2004 și din 2008.

Federația Română de Canotaj a desemnat-o pe Georgeta Damian Andrunache cea mai bună canotoare din anul 2003.

În prezent Georgeta Andrunache lucrează la Clubul Sportiv Dinamo în calitate de instructor sportiv și este mama pentru cei doi copii ai săi, Miruna și Dragoș Ștefan.

Comments are closed.