Teach for Romania

Logo_Teach

Teach for Romania este o organizație non-profit înființată în 2013, cu un impact transformațional în sistemul educațional românesc, activitatea noastră producând schimbări pozitive la scară largă și pe termen lung. În prezent, programul este derulat în peste 35 de țări care, la fel ca România, fac parte din rețeaua internațională Teach for All.

Misiunea Teach for Romania este de a oferi opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România. Pentru aceasta, recrutăm tineri români valoroși, care apoi sunt pregătiți ca învățători sau profesori model, iar ulterior sunt susținuți pentru a deveni factori de transformare în educație.

Pentru a ne atinge cu succes misiunea și obiectivele, activitatea Teach for Romania gravitează în jurul unor valori esențiale: integritate, excelență, autenticitate, determinare, învățare continuă, inițiativă, colaborare, echilibru și ne pasă.

La finalul primului an de activitate al programului educațional Teach for Romania, 18 profesori au predat în 15 școli din 7 județe ale țării și au ajutat astfel peste 2600 de copii din comunități vulnerabile, cu rezultate școlare scăzute și rată ridicată de abandon școlar. În această vară, prin Academia de Leadership și Pedagogie, program rezidențial de 6 săptămâni de pregătire intensivă, a fost pregătită cea de-a doua generație de învățători și profesori. Astfel, în Septembrie 2015 vor intra la catedră pentru noul an școlar 39 de profesori să schimbe viața copiilor cu care vor lucra.
Pe viitor, Teach for Romania își propune să dubleze numărul învățătorilor și profesorilor model care să predea în sistemul de învățământ și să extindă programul în școli din întreaga țară.

Astăzi, ne poți susține devenind alergător și fundraiser Teach for Romania sau printr-o donație!

Mai multe informații despre Teach for Romania și proiectele noastre puteți găsi aici:
www.teachforromania.org
https://www.facebook.com/teachforromania
www.teachforall.org

 

sigla

Newsletter