Concurs „Povestea mea de 10”: Povestea lui Ion, alergator si om care ne inspira

Am participat pentru prima dată la o cursă de semimaraton organizată de Bucharest RUNNING CLUB în luna octombrie a anului 2014 și de atunci am alergat la toate semimaratoanele asociatiei Bucharest RUNNING CLUB.

Deși am alergat în mai multe competiții, organizarea și sentimentul pe care îl ai când participi la fiecare dintre cele doua curse anuale organizate de Bucharest RUNNING CLUB nu se compară cu nicio altă competiție urbană din România.

în 1999, a doua zi după ce am fost admis la facultate, am fost victima unui accident rutier ca pieton. Timp de câteva săptămâni nu se știa dacă voi supraviețui sau nu accidentului iar în final am rămas cu o paralizie completă a membrului superior drept.

Am făcut sport și în copilărie însă am început să cochetez mai serios cu alergatul din anul 2009.

  

Alergatul mă motivează, mă ajută să trec peste stresul cotidian pe care îl încercăm mai mult sau mai puțin majoritatea dintre noi în ultimii ani, și îmi provoacă nenumărate stări de bucurie și împlinire, mai ales atunci când ating câte un obiectiv pe care mi l-am propus.

Deși nu reușesc să alerg chiar zilnic, fac tot posibilul să fiu pe cât de constant pot. Asta înseamnă că alerg și la 35 de grade dar și la – 15 grade. Consider că vremea nu poate fi niciodată o scuză ca să nu alergi. Un bun prieten căruia i-am spus cu ani în urmă că nu am de gând să mai alerg în acea zi pentru că ploua m-a întrebat dacă plouă cu bile de fier.

Experiența anilor petrecuți în spitale unde am întâlnit o mulțime de oameni cu probleme grave de sănătate, dintre care unul ce suferea de paraplegie(paralizia ambelor membre inferioare) m-a întrebat într-o zi dacă pot să îmi imaginez cum este să te trezești dimineața și să nu simți pământul sub picioare m-a făcut să realizez ce dar minunat este să poți să mergi și să alergi. Am cunoscut oameni pentru care alergatul e un vis atât de îndepărtat încât ar putea să fie echivalent cu zborul pentru noi ceilalți.

Apreciez enorm de mult darul de a putea să alerg și sper să o pot face cât mai mult timp de acum încolo.

​#RunInBucharest #BucharestMarathon10

Impartaseste cu noi povestea ta la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon si castiga invitatii gratuite la editia aniversara de 10 ani. Detalii regulament – aici.

#RunInBucharest #BucharestMarathon

Newsletter