French    Spanish    German    Finnish    Greek    Polish    Swedish

Schimbarea datei Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank – Comunicat de presa

apr 24, 2017   //    Comunicate de presa, Stiri  //   Niciun comentariu

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Bucharest MARATHON, Bucharest HALF MARATHON și Bucharest 10k&FAMILY RUN, anunță alergătorii că în perioada 14-15 octombrie a.c. va avea loc cea de-a 10-a ediție a Maratonului București, cu punct start și sosire în Piața Constituției.

Deși data de desfășurare a Maratonul București a fost anunțată cu un an înainte, anume pe 8 octombrie, acesta fiind unul dintre criteriile de a fi înscris în calendarul AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale), IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism) și FRA (Federața Română de Atletism), de curând a fost anunțată la București în aceeași dată, Adunarea Parlamentară NATO.

Traseele oficiale ale acestui eveniment coincid cu cele ale Maratonului București și, din motive de securitate este imposibil să fie organizate două evenimente de o astfel de anvergură în același timp în capitală. Această decizie a fost luată de către autoritățile abilitate ale statului de curând și fiind un caz de forță majora, Bucharest RUNNING CLUB este obligată să schimbe data evenimentului.

Ne cerem scuze tuturor alergătorilor care s-au înscris precum și celor din străinătate care și-au achiziționat bilete de avion și îi rugăm pe cei care au fost afectați de această schimbare să ne contacteze -alexandra.tatar@abrc.ro și bianca.rosu@abrc.ro și vom încerca să găsim soluții punctuale pentru fiecare problemă în parte.

Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest

Comments are closed.