#TeamRMHC

Visual RMCC

#TeamRMHC la Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON

Toamna aceasta, va invitam sa faceti parte din #TeamRMHC si sa demonstram impreuna ca binele nu oboseste niciodata.

Pe 9 octombrie, in cadrul Maratonului International Bucuresti, ne propunem sa transformam kilometrii alergati in beneficiul Fundatiei Ronald McDonald in motive de zambete si speranta pentru 15 de familii.

Fondurile stranse cu ajutorul fiecarui sustinator – care fie alearga, fie doneaza, fie spune mai departe povestea Caselor Ronald McDonald, vor asigura cazare gratuita si confortul de a ramane alaturi de copii lor pentru 15 familii venite de la distante mari pentru tratamente indelungate, pe toata durata spitalizarii celor mici, in Casele Ronald McDonald.

 

Misiunea Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald este de a crea, identifica si sustine programe care imbunatatesc in mod direct sanatatea si bunastarea copiilor. In cei peste 18 ani de activitate, Fundatia a dezvoltat proiecte si a investit in comunitati locale preponderent in domeniile sanatatii si educatiei, devenind in scurt timp un aliat atat al copiilor bolnavi, cât si al parintilor acestora.

Casele Ronald McDonald din Bucuresti (deschisa in 2003), respectiv Timisoara (deschisa in 2008) sunt proiectul principal al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald. “Casele-departe-de-casa” vin in ajutorul parintilor copiilor care sunt internati pentru tratamente de lunga durata in cele mai mari spitale de copii din Romania si care calatoresc distante mari pentru a oferi celor mici acces la ingrijiri medicale de calitate.

Pana in prezent, peste 15.000 de persoane, parinti si copii, au beneficiat gratuit de confortul unui adevarat camin in cadrul celor doua Case. Familia este principala sursa de putere si sustinere a copilului in suferinta. Atunci cand familia ramane impreuna, impactul bolii si al spitalizarii este diminuat.

In fiecare an, Casele Ronald McDonald Bucuresti si Timișoara ofera peste 9.000 de nopți de cazare gratuita catre peste 1.500 de persoane, echivalentul unor economii de peste 1.1 milioane de RON.

 

Pana pe 22 septembrie, construim echipa de alergatori a Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald. Astfel, daca vreti sa imbinati pasiunea pentru sport si alergare cu pofta de a face bine, va invitam sa va inscrieti in #Team RMHC la una dintre cursele Maratonului si sa ne trimiteti un email la adresa: andreea.tudose@ro.mcd.com.

Dupa inscriere, voi continuati antrenamentul, iar noi va pregatim pentru cea mai frumoasa experienta de alergare si strangere de fonduri in beneficiul copiilor.

 

Pas cu pas, familiile se vindeca impreuna!

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la andreea.tudose@ro.mcd.com, 0733 337 449.

 

 

Fundația pentru Copii Ronald McDonald participă pe 9 octombrie la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

Ți-e poftă să faci bine?

 

Fundația Ronald McDonald aniversează anul acesta 18 ani de prezență în România, 18 ani plini de proiecte care susțin sănătatea copiilor. Pe 9 octombrie Fundația este prezentă la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, unde o echipă de alergători pofticioși să facă bine va alerga pentru familiile susținute de Casele Ronald McDonald.

La Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, #TeamRMHC (Ronald McDonald House Charities) aleargă în Cursa Populară, Maraton și Semi-maraton și Ștafetă cu scopul de a strânge fonduri pentru familiile care locuiesc în Casele Ronald McDonald, pentru a putea fi alături de copiii lor pe toată durata internării acestora.

De ce aleargă #TeamRMHC?

„Alerg pentru că mai mult se formează din puțin. Și când alergi pentru ca toți oamenii să aibă o viață mai bună, bucuria e de ambele părți.”

„Îmbinând pofta de a face bine cu pasiunea pentru mișcare, ne-am propus să demonstrăm că binele nu obosește niciodată.”

„Alerg pentru fiecare zâmbet și sentiment de liniște adus de Fundația Ronald McDonald.”

„Alergăm pentru ca familiile să rămână împreună în Casele Ronald McDonald!”

“O sa alerg pentru că îmi pasă și pentru că, deș simbolic, cred că este important ca un pic să facem și lucruri care contează, nu numai pe cele care trebuie. #miepoftasafacbine”

În total, peste 15,000 de părinți au fost primiți în “Casele departe de casă” Ronald McDonald, unde nu plătesc cazarea și pot fi aproape de copii, pentru a le oferi toată susținerea și dragostea lor.

În România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a construit două Case Ronald McDonald – prima în București, în 2003, la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar cea de-a doua în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Țurcanu, construită în anul 2008.   

Donațiile pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald sunt deschise pe site-ul http://fundatiaronaldmcdonald.galantom.ro/TeamRMHC, iar #TeamRMHC e pregătită pentru alergarea de pe 9 octombrie!

 

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 15,000 de familii au fost primite în aceste “Case departe de casă”. McHappy Day este cel mai mare eveniment anual caritabil pe care McDonald’s îl organizează în vederea strângerii de fonduri pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

În afară de Casele Ronald McDonald, printre proiectele fundației se numără proiectul «Operation Smile», prin care o echipă  intenațională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformații faciale, înființarea unei secții de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș, construirea unui lift în Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara care să faciliteze accesul copiilor operați la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistică, cel mai important fiind un computer tomograf performant care ajută la diagnosticarea corectă a peste 3,000 de copii anual.

De asemenea, începând cu anul 2013 Fundația este coordonată de un consiliu onorific, din care fac parte:

Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu

Prof. Univ. Dr. Margit Șerban, directorul secției de hemato-oncologie a Spitalului de Copii Louis Țurcanu

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dna. Amalia Năstase, personalitate publică

Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Newsletter