Andreea Răducan

Andreea Raducan a inceput gimnastica la varsta de patru ani, in orasul Barlad, sub indrumarea antrenoarelor Veronica Ionascu si Alice Gheorghiu. Dupa castigarea a numeroase medalii pe plan national, in anul 1996, gimnasta a fost selectionata de catre Federatia romana de gimnastica, pentru a face parte din lotul national de junioare, care se antrena la Onesti. Desi era inca junioara, dupa aproximativ un an s-a alaturat echipei olimpice de senioare la Centrul Olimpic de la Deva, echipa antrenata de Mariana Bitang, Octavian Bellu si Lucian Sandu. Campionatele europene de junioare din anul 1998 de la Sankt Petersburg, Rusia, i-au adus gimnastei doua medalii de argint, una in concursul pe echipe si una in competitia pe aparate, la barna, iar o alta medalie de bronz, la sol.

andreea

 

“Am mers şi am promovat evenimentul încă de la prima ediţie, ulterior am fost parte a echipei Hospice, iar mai de curând am avut ocazia să particip alături de echipa pe care o conduc la Fundaţia Olimpică Română, noi fiind de altfel unul dintre ONGurile beneficiare ale acestui eveniment.

Este un proiect care trece dincolo de ceea ce înseamnă sportul, este mai mult decât alergare, sunt proiectele de viaţă pe care le vezi acolo, la Maratonul Bucureşti. 

Fiţi alături de noi la Maratonul Bucureşti!

 

Andreea Răducan este medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică şi a Fundaţiei Olimpice Române.

andreea_raducan

www.andreearaducan.ro

Newsletter