Sari la conținut

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald susține copiii din spitale, aducându-le părinții aproape.

Înființată în 1998 în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a creat și a susținut constant programe care vin în ajutorul copiilor și familiilor din țară, dar și care răspund la apelurile sistemului public de sănătate.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald are drept programe principale cele 3 Case Ronald McDonald, menite să devină oaze de normalitate pentru părinții copiilor internați pentru perioade îndelungate, unde aceștia să se odihnească și să poată rămâne alături de micii pacienți. În Casele Ronald McDonald, părinții micilor pacienți beneficiază de cazare, mese calde zilnice, pachete cu bunuri de primă necesitate, consiliere și tot de suportul de care aceștia au nevoie.

Casele sunt construite chiar în incinta Spitalelor Clinice de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, „Louis Țurcanu” din Timișoara și „Sf. Maria” din Iași. Acestea au scopul de a reduce decalajul dintre nevoile de bază ale pacientului pediatric și experiența de spitalizare. În cadrul acestor spitale, anual sunt tratați sute de mii de copii anual. 

Îngrijirile centrate pe familie sunt o bună practică ce poate contribui direct la recuperarea mai rapidă a copilului, reducând atât impactul emoțional al spitalizării, cât și cel financiar. Această metodă previne destrămarea familiilor în momente dificile, precum și experiența unei traume mult prea mari pentru un copil, aceea de a trăi singur experiența unei spitalizări la o vârstă fragedă.

Casele Ronald McDonald funcționează în baza unei abordări integrate și drept soluție pentru o situație perpetuă: lipsa capacității spitalelor din țară de a acomoda aparținătorii. Totodată, Fundația pentru Copii Ronald McDonald contribuie anual la dotarea spitalelor partenere cu aparatură medicală și consumabile, funcționând astfel în baza unor programe conexe de implicare și de impact sustenabile.

 

An de an, în Casele Ronald McDonald, peste 700 de părinți locuiesc mai bine de 6.000 de nopți și primesc peste 10.000 de mese calde atunci când copiii sunt internați în spital.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald își dorește să continue să ofere sprijin comunităților locale, iar acest lucru este posibil doar prin puterea lui împreună”.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la fundatia@ro.mcd.com.

ro_RO