Pachamama Romania

Pachamama Romania este o asociatie pe mediu ce are ca misiune schimbarea viziunii lumii moderne focusata pe consumism, prin constientizarea interconectivitatii, astfel incat sa inspire oamenii sa participe la crearea unei lumi sustenabile, echitabile si aducatoare de implinire sufleteasca.

www.pachamamaromania.ro

Principalele proiecte prin care este implinita misiunea sunt: Rosia Montana Marathon, Programele de Educatie si de Constientizare si Campania pentru Drepturile Naturii.

Rosia Montana Marathon inseamna mai mult decat o intrecere sportiva. in perioada 22-23 Iulie 2017, vor desfasura cea de-a V-a editie a unei intalniri cu totul speciale care imbina sportul, ecologia, spiritualitatea, natura si cultura. Este un eveniment prin care promoveaza Campania Drepturilor Naturii si un stil de viata sanatos si in echilibru cu Natura.
Anul acesta se va alerga si pentru intrarea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO.
Va asteapta si pe voi acolo!
www.rosiamontanamarathon.ro

Campania pentru Drepturile Naturii
In Octombrie 2017 vor porni o campanie nationala masiva de strangere de semnaturi pentru Petitia Drepturilor Naturii prin care Natura sa fie recunoscuta ca fiinta vie si sa-i fie recunoscute drepturile – de a exista, de a persista si de a se regenera.
Dorim ca prin implementarea legislativa a Drepturilor Naturii, oamenii sa devina constienti de legatura directa cu Natura, sa o respecte si sa nu o mai trateze ca pe o resursa sau ca pe o proprietate.
Vom avea nevoie de 100.000 de semnaturi.
Aici puteti semna Petitia pentru initiativa globala – petition.rightsofmotherearth.com

Din 2011, atunci cand Pachamama Romania s-a infiintat, si pana in prezent, am impartasit ideea proiectului Drepturilor Naturii cu zeci de mii de oameni, atat in mod direct prin evenimentele sportive la care am participat, asa cum sunt cele create de ABRC, cat si prin evenimente educationale (Drepturile Naturii pentru o comunitate sustenabila, Simpozionul Fii Parte din Schimbare), mergand in zeci de scoli, licee si facultati din Romania (Academia de Studii Economice, Universitatea Ecologica Bucuresti, International British School of Bucharest, Colegiul National Gheorghe Lazar etc), si prin evenimente mondiale privind protejarea mediului – COP 21 Paris si Summit-ul Rio 2012.

Simpozionul „Fii Parte din Schimbare” este un program educational care va ofera oportunitatea de a va implica mintea, sufletul si mainile in crearea unui mediu inconjurator sustenabil, echitabil din punct de vedere social si implinitor sufleteste. (www.pachamamaromania.ro/ateliere/simpozion-pachamama)

Colaborarea cu Asociatia Bucharest Running Club a inceput in toamna anului 2011 la cea de-a IV-a editie a Maratonului International Bucuresti. De atunci au fost prezenti la toate evenimentele organizate de ABRC, fiind prezenti la punctele de hidratare si cele de incurajare, anul acesta reusind sa ridice energia tuturor alergatorilor care au trecut pe la Piata Unirii cu trupa de tobosari de la Drum-up.

Newsletter