Sari la conținut

Pachamama România

Pachamama Romania este o asociație pentru protecția mediului ce are ca misiune schimbarea viziunii lumii moderne focusată pe consumism, prin conștientizarea interconectivității, astfel încât să inspire oamenii să participe la crearea unei lumi sustenabile, echitabile și aducătoare de împlinire sufletească.

www.pachamamaromania.ro

Principalele proiecte prin care este împlinită misiunea sunt: Roșia Montană Marathon, Programele de Educație și de Conștientizare, Campania pentru Drepturile Naturii și Proiectul Drawdown prin care dorim să contribuim la reversarea încălzirii globale.

Roșia Montană Marathon înseamnă mai mult decât o întrecere sportivă. În perioada 20-21 Iunie 2020, vor desfășura  cea de-a VIII-a ediție a unei întâlniri cu totul speciale care îmbină sportul, ecologia, spiritualitatea, natura și cultura. Este un eveniment prin care promovează Campania Drepturilor Naturii și un stil de viață sănătos și în echilibru cu Natura.

Anul acesta se va alerga pentru intrarea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO și pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din Roșia.

Vă așteaptăm și pe voi!

www.rosiamontanamarathon.ro

Campania pentru Drepturile Naturii

La nivel global există o campanie de strângere de semnături pentru Petiția Drepturilor Naturii prin care Natura să fie recunoscută ca ființă vie și să-i fie recunoscute drepturile – de a exista, de a persista și de a se regenera.

Dorim ca prin implementarea legislativă a Drepturilor Naturii, oamenii să devină conștienți de legătura directă cu Natura, să o respecte și să nu o mai trateze ca pe o resursă sau ca pe o proprietate.

Aici puteți semna Petiția pentru inițiativa globală – petition.rightsofmotherearth.com

Din 2011, atunci când Pachamama România s-a înființat, și până în prezent, am împărtășit ideea proiectului Drepturilor Naturii cu zeci de mii de oameni, atât în mod direct prin evenimentele sportive la care am participat, așa cum sunt cele create de ABRC, cât și prin evenimente educaționale (Drepturile Naturii pentru o comunitate sustenabilă, Simpozionul Fii Parte din Schimbare), mergând în zeci de școli, licee și facultăți din România (Academia de Studii Economice, Universitatea Ecologică București, International British School of Bucharest, Colegiul Național Gheorghe Lazăr etc), și prin evenimente mondiale privind protejarea mediului – COP 21 Paris și Summit-ul Rio 2012.

Simpozionul ,,Fii Parte din Schimbare” este un program educațional care vă oferă oportunitatea de a vă implica mintea, sufletul și mâinile în crearea unui mediu înconjurător sustenabil, echitabil din punct de vedere social și împlinitor sufletește. (www.pachamamaromania.ro/ateliere/simpozion-pachamama)

Drawdown – 100 de soluţii inovative pentru încălzirea globală

Lansat în 2013 ca iniţiativă şi finalizat ca studiu iniţial în 2016 de către Paul Hawken, Proiectul  Drawdown este o alianţă deschisă de cercetători, creatori de politici, oameni de business, activişti şi lideri în diverse domenii care împreună studiază şi creează modele ce, împreună, să poată rezulta într-o reversare reală a încălzirii globale şi a efectelor sale negative în următorii 30 de ani.

http://www.pachamamaromania.ro/drawdown/

Colaborarea cu Asociația Bucharest Running Club a început în toamna anului 2011 la cea de-a IV-a ediție a Maratonului Internațional București. De atunci au fost prezenți la toate evenimentele organizate de ABRC, gestionând și puncte de hidratare și de încurajare, la mai multe ediții reușind să ridicăm energia tuturor alergătorilor care au trecut pe la punctele noastre cu trupa de toboșari Drum-up.

ro_RO