Sari la conținut

Societatea Națională de Cruce Roşie din România

Societatea Națională de Cruce Roşi e din România este o organizaţie umanitară, auxiliară statului român care are misiunea de a asista persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată pe 4 iulie 1876, în actualul local al Spitalului Colţea din Bucureşti şi a funcţionat neîntrerupt până în prezent.

Considerăm că cel mai important factor în succesul  organizatiei este activitatea neîntreruptă în comunitate de 147 de ani și cunoașterea îndeaproape a comunităților, prin acțiuni și proiecte punctuale menite să soluționeze nevoi concrete.

Prin acțiune unitară, Crucea Roșie Româna se adaptează schimbărilor dinamice din cadrul societății pentru a putea sprijini comunitățile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane.

Obiectivele strategice pe care le are în vedere Societatea Naţională de Cruce Roşie din România vizează 4 domenii cheie  definite ca prioritare pentru noi şi anume: pregătirea populației împotriva dezastrelor, răspunsul în caz de dezastru, programe de sănătate şi programele ce au în vedere bunăstare socială. 

Crucea Roșie Română are un Sediul Central în București și o rețea națională cu 47 filiale teritoriale – în toate județele și sectoarele municipiului București care lucreaza în strânsă legătură unele cu celelalte, în beneficiul celor mai vulnerabile persoane, pentru alinarea suferinței umane.

Această rețea națională ne permite să acționăm imediat, cu profesionalism în condițiile în care putem mobiliza toate resursele noastre umane și materiale.

ro_RO