24 de sportivi cu dizabilități intelectuale din România vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan, Rusia, 2022 ( 22 - 28 ianuarie)

24 de sportivi Special Olympics România se pregătesc să participe la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan, Rusia, în perioada 22 – 28 ianuarie 2022, eveniment echivalent Jocurilor Olimpice pentru sportivii de performanță.

Delegația din țara noastră va fi reprezentată de 24 de sportivi care concurează la 5 discipline sportive, astfel:

 • 10 sportivi la schi alpin
 • 4 la schi fond
 • 4 la snowshoeing
 • 2 la patinaj artistic
 • 4 la patinaj viteză

Prin participarea la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan, Rusia, 2022, cei 24 de sportivi cu dizabilități intelectuale din țara noastra își vor dezvolta capacitățile fizice, emoționale și rezistența în fața provocărilor specifice unei competiții de înalt nivel. Totodată, participarea lor la acest eveniment poate fi o motivație pentru progrese în alte domenii: “Fiica mea a început să progreseze la logopedie abia după ce a câștigat medalii și a urcat pe podium la competițiile sportive organizate de Special Olympics”, mărturisea mama unei campioane.

Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan, Rusia, 2022 vor reuni peste 2.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale din întreaga lume, cu scopul de a promova o societate incluzivă și sustenabilă, într-o locație cu tradiție în organizarea de competiții sportive internaționale.

Impactul Jocurilor Mondiale Special Olympics asupra sportivilor participanți este unul de durată, promovând valori precum diversitatea, toleranța, incluziunea socială și rolul pozitiv al sportului în viața persoanelor cu dizabilități intelectuale și nu numai.

La Jocurile Mondiale de Iarnă din Austria 2017, sportivii Special Olympics România au câștigat 21 de medalii, din care 4 medalii de aur.

Special Olympics International promovează combaterea discriminării împotriva persoanelor cu dizabilități intelectuale, organizând peste 100.000 de competiții sportive la nivel global. Datorită situației pandemiei generate de COVID19, mulți sportivi nu au mai ieșit pe terenul de sport, trăind în izolare, departe de energia și entuziasmul competițiilor.

Ne dorim să le oferim din nou șansa de a se antrena, de a concura, de a se pregăti și de a ne bucura cu reușitele și entuziasmul lor!

Vă îndemnăm să veniți alături de #TeamSpecialOlympics și să contribuiți la revenirea în competiții a echipei Special Olympics România!

Implică-te și susține echipa Bravilor de la Special Olympics să facă sport, să participe cu demnitate la competiții internaționale și să câștige medalii pentru România!

Sportivii Special Olympics din România au nevoie de sprijin pentru a putea participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, Kazan, precum și pentru a se antrena corespunzător în vederea participării la această competiție internațională de înalt nivel. Cu banii strânși pot visa să-și depășească propriile limite și să câștige numeroase medalii.

Alătură-te echipei Special Olympics România și sprijină 24 de tineri cu dizabilități intelectuale să-și depășească limitele! Ce poate fi mai minunat decât sentimentul că ai făcut bine și ai contribuit la schimbarea vieții unui tânăr cu dizabilități intelectuale?

Sportivii Special Olympics România sunt modele pentru alți tineri care vor să se apuce de sport. Determinarea lor este un exemplu pentru noi toți, persoane cu sau fără dizabilități!

Cum ne poți susține?

 1. Alătură-te #SpecialOlympicsTeam și aleargă pentru sportivii Special Olympics la cursa Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, 30-31 octombrie 2021 (In person event) / 30 octombrie – 15 noiembrie 2021) (Virtual Run), (https://www.njuko.net/bucharest42km/select_competition)!
 2. Selectează în formularul de înregistrare Special Olympics România la „Cauza susținută” pentru a direcționa un procent din taxa de participare către cauza Special Olympics!
 3. Fă-ți profil de Galantom (http://www.galantom.ro/) și ajută sportivii speciali să-și continue antrenamentele și să ajungă pe podium la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Kazan 2022!
 4. Fii tu schimbarea în bine din societate! Contribuie la Incluziunea sportivilor speciali și invită-ți prietenii să alerge alături de #SpecialOlympicsTeam! Fii parte din #RevoluțiaIncluziunii!

Cum te susținem?

 1. Vom fi mândri dacă vei vrea să porți tricoul Special Olympics.
 2. Sportivii Special Olympics te vor susține pentru că ei înșiși vor alerga la cursele acestui eveniment.
 3. Îți dăm ocazia să devii Partener al unui sportiv Special (să alergi alături de el) și vei vedea că la finalul cursei te vei bucura necondiționat alături de BRAVI.

Dacă vrei să ne susții, să devii fundraiser sau ai idei pentru noi, scrie-ne direct pe adresa: a.nicolescu@specialolympics.ro.  Ne gasești aici:

Facebook: https://www.facebook.com/specialolympicsromania/,

Instagram (https://www.instagram.com/specialolympicsromania/)

Site: https://specialolympics.ro/

Ne vedem la linia de start!

#HaiBRAVII