Sari la conținut

Alianța România Fără Orfani

În România sunt peste 50,000 de copii care nu beneficiază de grija și protecția familiei. Numiți adesea “căminari” sau “ai nimănui” visează și speră că într-o zi, cineva va intra pe ușa orfelinatului și le va spune “am venit să te iau acasă”.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) reprezintă provocarea de a aduce împreună talentele, resursele și timpul nostru pentru ca nici un copil din România sa nu se mai ducă singur la culcare. ARFO există pentru a transforma visele în realitate: fiecare copil din țara noastră să crească într-o familie dedicată bunăstării lui.

Printre inițiativele ARFO se numără schimbarea legislației, taberele terapeutice pentru familii adoptive – ReFresh, Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei, Summitul ARFO, Duminica orfanului, campanii de promovare a adopției ex “Și nouă ne pasă” etc.

ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

Viziunea noastră 

Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă, dedicată bunăstării lui.

Misiunea noastră este să mobilizăm întreaga societate, pentru ca fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Nu credem că oricine este chemat să adopte un copil dar suntem convinși că fiecare persoană este chemată să joace un rol în mișcarea de adopție. Care este acesta… depinde de noi să îl descoperim!

https://www.romaniafaraorfani.ro/

https://www.facebook.com/AliantaRomaniaFaraOrfani

https://www.instagram.com/romaniafaraorfani/

ro_RO