Sari la conținut

CURSA ȘTAFETĂ - 4X

Data: 13 octombrie 2024

Ora start: 09:00

Distanța: 42,195 km

Timp limită: 6 ore de la startul oficial. Alergătorii care ajung la Sosire dupa acest interval de timp nu vor fi incluși în clasament. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

Start: Bd. Libertății, în dreptul Parcului Izvor. Sosire: Piața Constituției

Circuitul (certificat AIMS/IAAF) este complet asfaltat și marcat la fiecare km. Vezi certificat aici.

Alcatuirea Echipei, Modificarea Echipei, Lipsa numarului de membri ai echipei.
1. Echipa care participa la Stafeta trebuie sa fie alcatuita din patru membri, fiecare dintre acestia alergand cate un singur schimb de stafeta, in ordinea in care s-au inscris. Nici unul dintre membrii stafetei nu va putea participa la o alta cursa din cadrul EVENIMENTULUI. Numai echipa care va respecta aceaste reguli va avea rezultatul inregistrat in competitie si va figura in clasamentul oficial.
2. In situatia in care membrii unei echipe nu alearga in ordinea inscrierii sau foloseste in componenta mai putin de patru membri si/sau unul dintre membri sai alearga mai mult decat un singur schimb, rezultatele echipei respective vor fi considerate in afara competitiei (hors concours). In acest caz rezultatele obtinute de aceasta echipa vor fi afisate si notate cu HC si nu vor face parte din clasamentul oficial al competitiei. In situatia in care unul sau mai multi dintre membrii echipei nu participa, si unul dintre membrii echipei va parcurge mai mult de un segment al stafetei, este obligatorie anuntarea organizatorului si indicarea persoanei/persoanelor inscrise care nu mai participa cel mai tarziu la startul cursei. In cazul in care echipa participa fara sa anunte organizatorul in termenul anuntat aceasta va fi descalificata iar membriilor acesteia li se va putea refuza inscrierea si participarea la oricare dintre competitiile viitoare ale organizatorului.
3. In cazul in care unul dintre membrii echipei inscrise nu va putea participa din motive exceptionale prezentate organizatorului, aceasta va putea fi inlocuit cel mai tarziu cu 72 de ore inaintea startului, cu plata unei taxe suplimentare pentru fiecare persoana inlocuita de 10 Euro (platibila in lei la cursul oficial al BNR din ziua platii).
Organizatorul poate la discretia sa, inainte sau in termen de 30 de zile de la inchiderea cursei sa analizeze motivele care au dus la inlocuirea membrilor echipei si sa le respinga ca nefiind motive exceptionale. In acest caz rezultatele echipei respective vor fi considerate in afara competitiei (hors concours), urmand ca rezultatele obtinute de aceasta echipa sa fie afisate si notate cu HC si nu vor face parte din clasamentul oficial al competitiei. In cazul in care o echipa doreste sa participe cu alti membrii decat cei anuntati anterior, fara sa poata respecta termenul de 72 de ore si/sau fara sa poata invoca motive exceptionale, poate participa la cursa cu plata unei taxe suplimentare pentru fiecare persoana inlocuita de 10 Euro (platibila in lei la cursul official al BNR din ziua platii, plata care va trebui facuta inainte de cursa. In acest caz limita de 2 membri inlocuiti nu se aplica iar rezultate echipei respective vor fi considerate in afara competitiei (hors concours), urmand ca rezultatele obtinute de aceasta echipa sa fie afisate si notate cu HC iar acestea nu vor face parte din clasamentul oficial al competitiei
4. Este interzisa in afara modalitatii prevazute mai sus participarea altor persoane decat cele inscrise in competitie. Organizatorul, are dreptul de a solicita in orice moment identificarea persoanelor care participa sau au participat la cursa. Refuzul oferirii elementelor de indentificare din partea participantilor duce la descalificarea automata a acestora si la posibilitatea organizatorului de a refuza inscrierea si participarea acestora la oricare dintre competitiile sale viitoare. In cazul in care Organizatorul identifica faptul ca persoana care participa la cursa nu este persoana inscrisa poate la discretia sa opreasca respectiva persoana sa participe la cursa si/sau sa o descalifice si/sau sa refuze inscrierea si participarea acesteia la oricare dintre competitiile sale viitoare. Echipa care a inlocuit unul sau mai multi membri, fara a respecta prevederile mentionate la acest capitol, va fi descalificata, iar membriilor acesteia li se va putea refuza inscrierea si participarea la oricare dintre competitiile viitoare ale organizatorului.
5. Clasamentul final la stafeta va fi anuntat in 30 de zile de la finalul cursei.

Harta cursă

START ALERGĂTOR 1

KM START: 0

LOC PE TRASEU: PARC IZVOR

DISTANȚA ALERGATĂ: 10KM

START ALERGĂTOR 2

KM START: 10

LOC PE TRASEU: BD. KISELEFF

DISTANȚA ALERGATĂ: 10KM

START ALERGĂTOR 3

KM START: 20

LOC PE TRASEU: SPLAIUL INDEPENDENȚEI aproape de intersecția cu Bd. Libertății

DISTANȚA ALERGATĂ: 10KM

START ALERGĂTOR 4

KM START: 30.5

LOC PE TRASEU: TIMPURI NOI

DISTANȚA ALERGATĂ: 12KM

Despre înscriere

Verificarea înscrierii se face pe https://www.njuko.net/bucharest42k_2023/select_competition

Nu, nu se mai pot face înscrieri în ziua cursei.

Taxele de înscriere nu sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au înscris și nu se prezintă  la competiție.

Kit-ul de participare se ridică din cadrul SPORT EXPO. Pentru zile si orele de predare kit-uri in cadrul SPORT EXPO urmăriți  programul de eveniment.

Înainte de cursă

Scrisoarea de confirmare va fi primită în săptămâna evenimentului.

Doar dacă nu sunteți din București și faceți dovada sosirii în București în ziua cursei.

Ziua cursei

Timpul limită este de 6 ore de la startul oficial. Alergătorii care ajung după acest timp nu vor fi incluși în clasament. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

Coridorul de start este împărțit în sectoare. Fiecare alergător va avea acces DOAR în sectorul de start unde este alocat conform numărului de concurs.

Sectoarele și coridoarele de start sunt semnalizate clar, la intrările acestora. Accesul în coridoarele și sectoarele de start va fi permis începând cu ora 8:45. Fiecare participant are obligația de a se informa din timp în legătură cu sectorul alocat numărului de concurs primit. De asemenea, fiecare participant trebuie să se conformeze obligației de a se deplasa în sectorul alocat în cazul în care îi este indicat că se află într-un sector de start greșit.

Conform regulamentului IAAF/AIMS, va fi amplasat câte un punct de hidratare la fiecare 5 km, deci la aproximativ Km 5/10/15/20/25/30/35/Sosire. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie. Nu sunt permise recipiente de sticlă sau metalice pe parcursul desfășurării cursei.

Serviciul de cronometrare va fi asigurat pentru cursele competitive ( 42km,ștafetă,21km,10km) de catre o companie specializata. Sistemul inregistreaza fiecare trecere a cipului electronic al fiecarui alergator peste covoarele electronice (puncte de control) si calculeaza timpul fiecarui alergator. Punctele de control sunt amplasate la linia de start/sosire si de-a  lungul cursei, fara a fi semnalizate.

După cursă

Rezultatele live si finale vor fi afisate pe site-ul evenimentului.

ro_RO