Sari la conținut

Asociația HELP Autism

Susține #TeamHelpAutism la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2023!

De ce să alergi pentru copii și tineri cu autism?

Persoanele cu autism au nevoie de terapii și servicii personalizate, accesibile și de calitate pentru a fi pe deplin incluse în comunitate.  Practic, fără ajutorul nostru și al altor ONG-uri de profil, copiii cu autism nu ar evolua și ar ajunge, probabil, adulți dependenți pe viață de ajutorul celor din jur.

Ei nu pot și nici nu vor putea vreodată să se descurce în viață fără terapie. De aceea, ne grăbim să intervenim, să le oferim terapia de care au atât de multă nevoie.

Acest lucru este posibil doar alături de partenerii noștri și oamenii dornici să ne sprijine și să ne ajute acolo unde avem nevoie.

Viitorul lor depinde de noi.

Împreună construim prima tabără incluzivă din România

Help Autism a lansat recent un proiect prin care dorim să redăm libertatea și independența copiilor și tinerilor din România indiferent de abilitate sau dizabilitate. Alături de noi poți fi Făuritor de Viitor https://helpautism.ro/fauritorideviitor

Copiii și adolescenții cu autism trăiesc adesea în izolare, nu au parte de experiențe pe care copiii de vârsta lor le trăiesc din plin. Peste 90% dintre adolescenți cu autism nu au fost niciodată plecați într-o excursie sau undeva fără parinții lor. Dacă sunt integrați într-o școală, de cele mai multe ori copiii cu autism nu merg în excursia cu clasa. Nevoile lor sunt diferite de ale colegilor, iar pentru a trăi o experiență nouă ei trebuie pregătiți.

Tabăra Incluzivă este un loc de învățare, recuperare și respiro, un spațiu de 13.000 mp unde ne dorim să construim cel mai mare și mai frumos Centru Educațional și de viață independentă, dar și un loc de respiro pentru părinții atât de greu încercați încă de la momentul aflării diagonosticului propriului copil.

Pentru ca toate aceste lucruri să devină o realitate, avem nevoie de tot sprijinul comunității. Vă invităm să aflați mai multe despre campania noastră Fii Făuritor de viitor!

Despre Help Autism

Timp de 13 ani, Help Autism a fost alături de peste 3.000 de copii cu autism și de familiile acestora în cadrul celor 9 centre din București, Suceava, Târgoviște și la domiciliu. Am susținut, orientat și conturat evoluția lor.

Ne mândrim cu binele făcut în fiecare an, vă lăsăm să parcugeți Raportul de bine din 2022 https://helpautism.ro/raport-de-bine-2022 și să ne vizitați pe www.helpautism.ro, precum și pe www.facebook.com/helpautism.ro.

Aleargă alături de noi în echipa portocalie pentru a oferi o șansă copiilor și tinerilor cu dizabiltăți la a experimenta lumea!

ro_RO