Asociația HELP Autism

Am dăruit împreună sute de ore de terapie, îndrăznim să visăm mai departe și să le oferim copiilor din Help Autism șansa de a avea prieteni. Aleargă între 8 și 9 mai la Semi-maratonul București pentru prietenia rară a copiilor cu autism.

În cele 10 maratoane și semi-maratoane, am strâns alături de voi, cei peste 1800 de alergători din #echipaHelpAutism sute de ore de terapie. Anul acesta îndrăznim să visăm mai departe. Visăm ca împreună să le oferim copiilor cu autism șansa de a-și face prieteni.  

Pentru copiii noștri, oportunitățile de a-și face prieteni sunt drastic reduse în contexte firești precum școala sau parcul datorită specificului diagnosticului lor. Andrei, Darius, Miri și Sara și-au cunoscut primii prieteni în grupurile de socializare. Acelea în care Darius s-a jucat cu Andrei pentru prima dată, Andrei a pupat-o pe Miri pentru prima dată, iar Miri se distrează cu prietena ei Sara de fiecare dată. Prieteniile se leagă greu între camerele de terapie pentru copiii cu autism, iar în parc uneori niciodată. Grupurile de socializare sunt unele dintre foarte puținele ocazii în care copiii cu autism își fac prieteni.

Vino în echipa portocalie la Maratonul București și alergăm împreună pentru prietenia copiilor cu autism dincolo de camera de terapie. #darefurther

Asociația Help Autism este astăzi, la 10 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem 550 de copii diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. 

Află mai multe despre misiunea noastră de a-i ajuta pe copiii cu autism să-și atingă potențialul pe www.helpautism.ro și află poveștile lor pe https://www.facebook.com/helpautism.ro/