Îți place să alergi. Dă o notă caritabilă pasiunii tale. Sprijină un copil defavorizat să descopere lumea cărților și, prin lectură, să aspire la un viitor mai bun!

Despre „Aventură prin lectură”, cauza United Way Romania

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin. Cu toate acestea, în România, doar o treime dintre copiii defavorizați termină ciclul gimnazial. Atunci când părinții se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor este neglijată. Fără oportunități reale și acces constant la educație, cei mai mulți dintre acești copii riscă să devină adulți care se vor confrunta cu dificultăți economice și care nu vor avea capacitatea de a susține o familie.

Există copii curioși și dornici să descopere noi lumi, însă starea materială a familiei și vulnerabilitatea comunităților în care cresc le fac drumul dificil. Ei nu ajung să simtă bucuria lecturii și nici să se dezvolte educațional, emoțional și social conform potențialului pe care îl au.

Anul acesta alergăm pentru a sprijini cei mai vulnerabili copii, din comunitățile cele mai dezavantajate, să descopere tainele cititului și să continue să frecventeze școala.

 

Vino în echipa United Way Running și ajută un copil vulnerabil să pornească aventura în lumea literelor, poveștilor și a eroilor de basm!

 

Cum te poți implica pentru a susține cauza noastră:

  1. Dacă te-ai hotărât să susții un copil vulnerabil să citească și vrei să alergi în echipa United Way, dă-ne un semn. Iți vom ura bun venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.

 

Persoana de contact: Ioana Giurisici, Community Impact Specialist UWRo, ioana.giurisici@unitedway.ro.

  1. Spune mai departeși celor din jur despre echipa United Way Running și copiii pe care îi susținem.

Mulțumim și te așteptăm în echipă!

 

 Despre United Way:

Fiecare om are dreptul la o viață decentă: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cat mai bună și venituri suficiente pentru a-și sustine familia. De aceea United Way Romania dezvoltă și susține programe de educație, integrare socio-economică și sănătate – pilonii unei comunități prospere:

Acces la EDUCAȚIE de calitate

  • copiii din familii sărace primesc ajutorul necesar pentru a merge la școală sau grădiniță
  • părinții participă la cursuri de educație parentală și consiliere psiho-socială
  • profesorii își îmbunătățesc metodele de lucru cu copiii vulnerabili

 

Acces pe piața muncii, pentru un VENIT stabil

  • tinerii și adulții defavorizați – fără adăpost, mame singure, persoane cu dizabilități, vârstnici – sunt sprijiniți pentru a se integra social și profesional

 

Servicii de SĂNĂTATE

  • pacienții vârstnici care suferă de boli cronice, cu venituri mici, care nu se pot deplasa, primesc îngrijire la domiciliu (servicii sociale și de sănătate)
  • copiii, tinerii și adulții care provin din familii vulnerabile au acces la servicii psiho-socio-medicale

 

Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. În întreaga lume, implicăm oameni și organizații în soluții inovatoare care transformă această viziune în realitate.

Pentru a afla mai multe despre noi și programele pe care le susținem, accesați  www.unitedway.ro sau pagina de Facebook United Way Romania.