Sari la conținut

Îți place să alergi. Dă o notă caritabilă pasiunii tale! Ajută un tânăr să aibă șansa la un viitor mai bun!

Despre “InnoMate – Inovație pentru viitor”, cauza United Way România
Realitatea educației din România arată faptul că, la terminarea studiilor, tinerii continuă să aibă nevoie de susținere pentru a putea obține un loc de muncă și a exercita o profesie/meserie cu succes. Cunoștințele teoretice dobândite în anii școlarizării necesită completare prin dezvoltarea de abilități și competențe precum relaționare și comunicare, spirit de inițiativă, planificare, gândire strategică, rezolvare de probleme, creativitate.
Programul “InnoMate – Inovație pentru viitor” folosește o curriculă dezvoltată și adaptată alături de United Way Ungaria (InnoKit) pentru a răspunde nevoilor elevilor de a se dezvolta și a-și planifica drumul profesional. Tinerii aflați în dezavantaj socio-economic, în situație de vulnerabilitate socială sau cu dificultăți școlare au oportunitatea să dezvolte competențe și abilități care să completeze cunoștințele dobândite în școală și care să îi ajute să își depășească condiția. Activitățile din program includ cursuri de formare și specializare profesională a cadrelor didactice în consiliere vocațională și în utilizarea curriculei InnoKit, consilierea vocațională a tinerilor liceeni, activități de dezvoltare abilități antreprenoriale sub forma Cluburilor de antreprenoriat, activități de voluntariat și evenimente cu invitați speciali.
Alătură-te echipei de alergători United Way și haide să schimbăm vieți!
Cum te poți implica?
Dacă te-ai hotărât să susții cauza noastră, dă-ne un semn. Îți vom ura bun venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.
Persoana de contact: Roxana Dui, roxana.dui@unitedway.ro
Spune mai departe și celor din jur despre echipa United Way Running, numai Împreună putem oferi suport tinerilor!
Despre United Way:
Fiecare om are dreptul la o viață decentă: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cat mai bună și venituri suficiente pentru a-și sustine familia. De aceea United Way Romania dezvoltă și susține programe de educație, integrare socio-economică și sănătate – pilonii unei comunități prospere:
Acces la EDUCAȚIE de calitate
– copiii din familii sărace primesc ajutorul necesar pentru a merge la școală sau grădiniță
– părinții participă la cursuri de educație parentală și consiliere psiho-socială
– profesorii își îmbunătățesc metodele de lucru cu copiii vulnerabili
Acces pe piața muncii, pentru un VENIT stabil
– tinerii și adulții defavorizați – fără adăpost, mame singure, persoane cu dizabilități, vârstnici – sunt sprijiniți pentru a se integra social și profesional
Servicii de SĂNĂTATE
– pacienții vârstnici care suferă de boli cronice, cu venituri mici, care nu se pot deplasa, primesc îngrijire la domiciliu (servicii sociale și de sănătate)
– copiii, tinerii și adulții care provin din familii vulnerabile au acces la servicii psiho-socio-medicale
Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. În întreaga lume, implicăm oameni și organizații în soluții inovatoare care transformă această viziune în realitate.
Pentru a afla mai multe despre noi și programele pe care le susținem, accesați www.unitedway.ro sau pagina de Facebook United Way Romania.

ro_RO