Sari la conținut

ASOCIATIA COPII PENTRU VIITOR

Asociația “Copii pentru Viitor” a luat ființă în anul 2016, în Lupeni, județul Hunedoara, la initiativa unui grup de voluntari inimosi si foarte implicati in viata comunitatii locale. Proiectele incepute in Hunedoara s-au extins si in alte judete – Bucuresti, Ialomita, Ilfov, Tulcea, Dolj, Valcea, un numar de peste 5000 de copii, din medii dezavantajate, au beneficiat de serviciile oferite gratuit, de catre organizatia noastra.

Suntem membrii in Coalitia Valea Jiului Implicata, proiect demarat cu sprijinul Ambasadei Frantei, iar anul trecut am avut actiuni comunitare in cadrul Valea Jiului Vibranta – proiect de activare a comunitatii si regenerare a spatiilor urbane prin arta si cultura.

Misiunea asociației este îmbunătățirea calității vieții, crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare prin reducerea abandonului școlar, intergrarea socială și profesională, suport psihologic, orientare școlara și profesională, reducerea sărăciei extreme. Principalii noștri beneficiari sunt copii și tineri proveniți din medii dezavantajate și din sistemul de protecție socială. 

Ce facem noi mai exact?

Sustinem copiii si tinerii din medii dezavantajate, in special din mediul rural, sa mearga la scoala, prin asigurarea de imbracaminte si incaltaminte, rechizite, ghiozdane, carti, burse, bani de transport, bani de medicamente, produse de ingrijire personala, ajutor pentru intreaga familie.

INVESTITIA IN COPII, ESTE CEA MAI SIGURA INVESTITIE IN VIITOR!

Astfel ca, pe langa sustinerea materiala a copiilor, oferim servicii de orientare scolara si profesionala, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, educatie financiara, juridica, antreprenoriala, ore remediale, vizite tematice, cursuri de biodiversitate, ecologie, turism verde, excursii in natura.

Incercam sa alinam suferinta copiilor cu probleme grave de sanatate, internati pe termen lung, la spitalul Marie Curie din Bucuresti, astfel ca, lunar, donam kituri de igiena, imbracaminte, scutece, aleze, lapte praf, fructe, carti de colorat, creioane colorate, carti de lectura, tablete.

PRINCIPALELE NOASTRE PROIECTE:

 1. PRANZUL COMUNITAR – reprezintă o initiativa care îmbină socializarea, cu învățarea activă și cu reducerea risipei alimentare, fiind dedicat copiilor ce provin din medii sociale dezavantajate, dar și vârstnicilor ale căror venituri nu le permit o viață decentă.

Împreună cu membrii comunităților locale, voluntarii asociației gatesc mese calde pentru copii și vârstnici, in timp ce alti voluntari organizeaza diverse ateliere si activitati educationale pentru copiii prezenti la eveniment.

Pentru ca suntem preocupati de sanatatea Planetei, suntem activi in reducerea risipei alimentare, astfel ca 70% din ingredientele folosite la gatit provin de la bancile de alimente si de la producatori locali.

Ateliere de dezvoltare personala, de creativitate, muzica, dans si miscare sunt activtati benefice pentru buna dezvoltare a copiilor. Deprinderea de a servii masa impreuna, invatatrea regulilor de igiena si de conduita, socializarea pozitiva, sunt valori care contribuie la pregatirea copiilor pentru viata de adult.

Prânzul comunitar în cifre:

 • – 824 copii și voluntari implicați din 4 judete/lunar
 • – peste 2.000 porții de mâncare pregătite
 • – zeci de ateliere organizate
 • – 2 excursii pentru copii
 • Zeci de tone de alimente provenite de la Banca pentru Alimente si Mega Image utilizate la pregatirea meselor calde

Obiectivele Pranzul comunitar sunt:

– socializare pozitiva

– îmbunătățirea comunicării

– implicare comunitară

– reducerea abandonului școlar

– reducerea risipei alimentare

Ateliere organizate:

– ateliere de educatie financiară

– ateliere de dezvoltare personala

– ateliere de creativitate, muzica,dans si miscare

– orientare în natură

– climbing

 1. MERG LA LICEU – proiect de sustinere si orientare vocationala a unui numar de 30 de copii din cartierul Rahova, Bucuresti. Copii iau parte, saptamanal, la activitati educative, non-formale, gandite sa completeze educatia formala – ateliere de scriere creativa, de educatie juridica si financiara, educatie antreprenoriala (am initiat si un concurs de idei de afaceri in care una dintre echipe a create de la 0, o rochie de seara pe care a prezentat-o unor investitori, impreuna cu idee de afacere), vizite tematice (interactiunea cu producatorii emisiunilor radio de la Magic FM, Rock FM, Kiss FM), excursii in natura pentru a studia biodiversitatea si a respecta mediul inconjurator, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale (cu actori profesionisti de la IMPROTECA si studenti la masterat la UNATC).

Proiectul Merg la Liceu este derulat de Asociatia Full Learing Experience si Asociatia Copii pentru Viitor, cu sprijinul financiar ActiveCitizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia, prin granturile SEE 2014-2021.

 1. CENTRE EDUCATIONALE, DE TIP AFTER SCHOOL – in Lupeni (in colaboarre cu Asociatia Armonia) si in Simeria, jud. Hunedoara (in colaborare cu SPAS Simeria) – oferim activitati educationale, ateliere de dezvoltare personala, ajutor la teme, ateliere de creativitate, excursii, facilitarea accesului la cultura (in parteneriat cu Teatrul de Arta Deva).

Beneficiarii acestui program sunt 60 de copii si adolescent din Simeria, Simeria Veche, Lupeni si Uricani, jud. Hunedoara.

 1. DOTARE SCOLI SI GRADINITE, cu materiale educationale, carti si mobilier.

Cu ajutorul donatorilor am dotat, cu mobilier si materiale educationale Scoala Gimnaziala nr.127, Gradinitele din Bucu si Traianu, jud. Ialomita, Gradinita cu Program Normal din Petrachioaia, jud. Ilfov, Gradinita din Copaciu, jud. Giurgiu, Scoala si Gradinita din Rapolt, jud. Hunedoara, Centrul Educational Sf. Farina din Slobozia, Scoala Gimnaziala din Motatei, jud. Dolj.

 1. AJUTAM IMPREUNA – proiect de sustinere si asistenta umanitara a refugiatilor ucraineni, veniti pe teritoriul tarii noastra. Am oferit urmatoarele servicii:
 • Asistenta psihologica, jurdica
 • Sustinere materiala prin distribuirea de pachete cu alimente, produse de igiena, de curatenie, imbracaminte, incaltaminte, medicamente, mobilier
 • Infiintarea unui CENTRU DE SUPORT, la Hunedoara, in parteneriat cu SPAS Hunedoara, unde refugiatii beneficiaza de support, cursuri de engleza si lb.romana, ateliere creative pentru copii, socializare, sustinere pentru gasirea unui loc de munca.
 • Infiintarea unui CENTRU EDUCATIONAL, in Rm.Valcea, in colaborare cu Biblioteca Judeteana RM. Valcea, unde refugiatii beneficiaza de support, cursuri de engleza si lb.romana, ateliere creative pentru copii, socializare.

Numar de beneficiary: peste 1000 de refugiati ucraineni din Bucuresti, Magurele si 1 Decembrie jud. Ilfov, Slobozia, jud. Ialomita, Rm.Valcea, Bujoreni, Calimanesti – jud. Valcea, Hateg, Orastie, Hunedoara, Deva – jud.Hunedoara, Tulcea, Braila, Galati.

Parteneri si sponsori: Metropolitan Life, Curiera, HP Romania, Organizatia Internationala pentru Migratie Romania, Hope Project, Banca pentru Alimente Bucuresti, Banca Pentru Alimente Timisoara, Mega Image, Kaufland, Kandia, Agrisol, Albalact, Asociatia Medicover, Avis 3000 Simeria, Brutaria Balcanica Simeria, Helena Evenimente Simeria, Fa Bine, Educlass, Sarantis Romania, Magazinul Social La Taica Lazar, UNATC, Improteca, Valea Jiului Implicata, Asociatia Armonia.

Toate proiectele si actiunile au fost posibile cu ajutorul unor sute de oameni cu un suflet mare, mare, si a zeci de firme si institutii de invatamant.

ro_RO