Skip to content

HELP Autism Association

Susține #TeamHelpAutism la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2023!

De ce să alergi pentru copii și tineri cu autism?

People with autism need personalized, accessible and quality therapies and services to be fully included in the community. Practically, without our help and other specialized NGOs, children with autism would not evolve and would probably end up as adults dependent for life on the help of those around them.

They cannot and will not ever be able to cope in life without therapy. That's why we rush to intervene, to offer them the therapy they need so much.

This is only possible with our partners and people willing to support us and help us where we need it.

Their future depends on us.

Împreună construim prima tabără incluzivă din România

Help Autism a lansat recent un proiect prin care dorim să redăm libertatea și independența copiilor și tinerilor din România indiferent de abilitate sau dizabilitate. Alături de noi poți fi Făuritor de Viitor https://helpautism.ro/fauritorideviitor

Copiii și adolescenții cu autism trăiesc adesea în izolare, nu au parte de experiențe pe care copiii de vârsta lor le trăiesc din plin. Peste 90% dintre adolescenți cu autism nu au fost niciodată plecați într-o excursie sau undeva fără parinții lor. Dacă sunt integrați într-o școală, de cele mai multe ori copiii cu autism nu merg în excursia cu clasa. Nevoile lor sunt diferite de ale colegilor, iar pentru a trăi o experiență nouă ei trebuie pregătiți.

Tabăra Incluzivă este un loc de învățare, recuperare și respiro, un spațiu de 13.000 mp unde ne dorim să construim cel mai mare și mai frumos Centru Educațional și de viață independentă, dar și un loc de respiro pentru părinții atât de greu încercați încă de la momentul aflării diagonosticului propriului copil.

Pentru ca toate aceste lucruri să devină o realitate, avem nevoie de tot sprijinul comunității. Vă invităm să aflați mai multe despre campania noastră Fii Făuritor de viitor!

About Help Autism

Timp de 13 ani, Help Autism a fost alături de peste 3.000 de copii cu autism și de familiile acestora în cadrul celor 9 centre din București, Suceava, Târgoviște și la domiciliu. Am susținut, orientat și conturat evoluția lor.

Ne mândrim cu binele făcut în fiecare an, vă lăsăm să parcugeți Raportul de bine din 2022 https://helpautism.ro/raport-de-bine-2022 și să ne vizitați pe www.helpautism.ro, precum și pe www.facebook.com/helpautism.ro.

Aleargă alături de noi în echipa portocalie pentru a oferi o șansă copiilor și tinerilor cu dizabiltăți la a experimenta lumea!

en_GB