Sari la conținut

Hospice „Casa Speranţei”Hospice „Casa Speranţei”

Fundatia Hospice „Casa Sperantei” este o organizatie internationala, partenera a Fundatiei Hospice of Hope din Marea Britanie, care ofera ingrijire gratuita bolnavilor incurabili in faze terminale, in special a bolnavilor de cancer. Ingrijirea de tip hospice sau „ingrijirea paliativa specializata” contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor incurabili, copii si adulti, prin tratamentul simptomelor si controlul durerii specifice bolii, suport psiho-emotional, social şi spiritual.

Infiintata in 1992 in Brasov, Hospice este prima organizatie de acest fel din Romania. Din 2003 suntem prezenti si in Bucuresti si continuam sa reprezentam un centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

Anual Ingrijim gratuit peste 1300 de pacienti care sufera de cancer, leucemie, HIV, distrofii neuromulsculare sau malformatii congenitale si sprijinim peste 800 de cazuri sociale in Bucurest, Brasov, Fagaras si Zarnesti.

Eforturile noastre in lupta cu durerea sunt completate de programele educationale, de advocacy si lobby.

La Centrul de Studii pentru Medicina Paliativa din Brasov si Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa “Nicholas Edeleanu” din Bucuresti organizam cursuri de specializare. Pana in acest an peste 10.000 de medici, psihologi, asistenti sociali din Romania si alte tari din sud-estul Europei au participat la aceste cursuri.

Prin initiativele de advocacy urmarim crearea unui program national de ingrijiri paliative in colaborare cu Ministerul Sanatatii si alte institutii cu putere de decizie si promulgarea unei legi a ingrijirii paliative inexistente in Romania.

Serviciile de ingrijire paliativa oferite pacientilor de Hospice Casa Sperantei sunt in totalitate gratuite.

“La Hospice Casa Sperantei tratam pacientii asa cum am vrea noi insine sa fim tratati. Facem tot ce ne sta in putere ca ei sa se bucure cat mai mult de timpul ramas, pentru ca nu incetam sa credem ca ultimele lor zile ar putea fi cele mai bune” (Florentina Baltag, Asistent Medical Echipa de Pediatrie, Bucuresti)
Pentru mai multe informatii despre Hospice intra pe www.hospice.ro

Hospice, Fundatie oficiala a maratonului Bucuresti

Din anul 2009 Hospice Casa Sperantei este fundatia oficiala a Bucharest International Maraton, alaturi de organizatia Viitor Plus.

Echipa de Fundraising si cei peste 100 de voluntari Hospice au adus un plus de “know-how” si s-a implicat direct in organizarea evenimentului. Ia-ti putut vedea organizand inregistrarea concurentilor si casieriile, liniile de finish si start, garderoba, punctele de informare.

Avand sustinerea D-nei Valeriei Van Groningen si a echipei de organizare am reusit sa facem din acest eveniment o oportunitate de a implica iubitorii de sport in sustinerea cauzei Hospice.

Daca in 2009, 35 de participanti alergau pentru a sustine Hospice, in 2010 numarul celor care s-au alaturat cauzei noastre a depasit 200 de alergatori. Fie ca sunt sportivi profesionisti, fie ca sunt doar amatori de sport, sustinatori mai vechi sau mai noi ai fundatiei, ei sunt deja o echipa, unita de o cauza frumoasa: sa stranga cat mai multe fonduri pentru pacientii Hospice si sa promoveze un mod de viata sanatos.

Maria Dinulescu, Andrei Duban, Gina Pistol, Adelina Pestritu, Razvan si Dani au fost, ca de fiecare data, alaturi de noi in campania de promovare pentru atragerea de alergatori “Pe 17 octombrie se poarta binele”. Andrei Duban a alergat pentru Hospice in Cursa Populara.

Cu ajutorul lor in 2010 s-au strans 169.869 RON, fonduri destinate ingrijirii gratuite a pacientilor Hospice, ce acopera costurile pentru 1600 de vizite la domiciliu.

Hospice va fi alaturi de Bucharest International Maraton si in 2011 si va incerca sa stabileasca un nou record al generozitatii, pentru cel mai mare numar de alergatori care sustin o cauza nobila la un maraton in Romania.

Afla si despre alte evenimente sportive Hospice aici : http://www.hospice.ro/evenimente/

Nu sta deoparte!

Nevoia de ingrijire paliativa la nivel national este covarsitoare. Serviciile Hospice reuseste sa raspunda acestei nevoi doar in proportie de 5%. O statistica din 2007 arata ca numarul bolnavilor incurabili inregistrati oficial era de 400.000, acesta reprezentand doar jumatate din numarul real, in permanenta crestere.

Serviciile Hospice sunt oferite total gratuit si acest lucru nu este posibili fara implicarea comunitatii in care activam, fara implicarea ta. Te invitam sa devii parte a lantului uman care ajuta la strangerea celor 1.600.000 de Euro necesari anual pentru ingrijirea pacientilor Hospice si a familiilor acestora.

Alearga pentru Hospice!

Daca vrei sa alergi pentru Hospice te poti inregistra inca de pe acum pe pagina dedicata maratonului de pe site-ul fundatiei (clik aici: vom furniza link-ul imediat ce vom avea pagina).

Te sfatuim sa incepi deja sa te antrenezi serios si sa sa iti faci un plan de fundraising.

Noi am pregatit pentru tine un pachet special care include:
• Un “fundraising pack” – un tricou personalizat, sfaturi pentru antrenament, sfaturi pentru fundraising, formularul de sponsorship si sprijin permanent din partea echipei Hospice
• Scutire pentru taxa de participare la orice cursa
• Pasta party inainte de cursa
• Cortul Hospice unde te poti relaxa cu un ceai, o racoritoare sau masaj anti-crampe inainte si dupa cursa
• Premul pentru cel mai bun fundsaiser

“A fost pentru prima data cand am alergat pentru o un scop caritabil si sunt foarte fericit ca am putut fac asta pentru Hospice. A meritat tot efortul, chiar daca, la inceput, cand am primit informatiile preliminare, mi-a fost foarte greu sa iau o decizie. Decisesem deja sa alerg la Berlin pe 26 Septembrie si pe 2 octombrie la Maratonul din Piatra Craiului. Dupa trei zile de discutii cu sotia mea, ne-am decis sa alergam impreuna pentru cursa de jumatate de maraton la Bucuresti si sa facem fundraising pentru Hospice, motivati fiind de cauza minunata a acestor oameni.” (Robert Kovacs, castigatorul unuia dintre premiile pentru cel mai bun fundraiser)

Afla mai multe despre alte evenimente si campanii in care te poti implica Hospice aici (link: http://www.hospice.ro/evenimente/)

Alatura-te echipei de voluntar

Daca ai ceva timp liber pe care vrei sa il umpli cu fapte bune, daca vrei sa afli mai multe despre cum se organizeaza un eveniment in scop caritabil, daca vrei sa imparti ce ai mai bun in tine cu cei care au nevoie de ajutor, alatura-te echipei de voluntari Hospice!

Acceseaza pagina dedicata voluntarilor pe site-ul hospice si scrie-ne pe adresa voluntar@hospice.ro

“Acum aproximativ un an m-am hotarat sa fac munca voluntara si sa sustin prin aceasta o fundatie care ofera ingrijire paliativa bolnavilor incurabili. Asa am ajuns la Hospice Casa Sperantei. Cred foarte mult in necesitatea ingrijirii paliative si mi se pare un concept extraordinar de frumos: ingrijirea oamenilor cu boli incurabile, care nu mai raspund la tratament, prin alinarea durerii resimtite, suport emotional, social si spiritual, toate acestea ca ei sa poate trai ultima parte a vietii lor frumos si cu demnitate.
Voluntarii se pot implica din prima zi in proiectele in derulare, iar proiecte noi se pot naste chiar din initiativele lor. Si cele mai mici lucruri pe care le-am facut au fost foarte apreciate, iar pentru mine aprecierea este dovada faptului ca este nevoie de acest ajutor.
Imi aduc aminte cu mare placere de evenimentul Bucharest City Marathon din 2010 unde Hospice a fost co-organizator si care a fost proiectul la care au participat cei mai multi voluntari Hospice. Am format o adevarata echipa, si, chiar daca nu am fost inscrisi in cusa, am alergat poate mai mult decat un maraton in acel dute-vino al organizarii.
Implicarea mea ca voluntar la Hospice Casa Sperantei mi-a adus de-a lungul timpului foarte multe bucurii, am cunoscut oameni care mi-au imbogatit viata, iar cauza fundatiei imi da motivatie si energie zi de zi pentru a ajuta in continuare. (Laci Bodor, Voluntar Hospice „Casa Sperantei”)

ro_RO