Skip to content

Îți place să alergi. Dă o notă caritabilă pasiunii tale! Fondurile stânse vor fi direcționate către proiectul nostru de educație „Aventură prin lectură”!

Despre Aventură prin lectură”, cauza United Way România

”Aventură prin lectură” aduce, în mod ludic, curiozitatea și dragostea pentru citit printre copiii din medii defavorizate, cu risc crescut de abandon școlar. Lectura, însoțită de discuții, jocuri interactive, excursii tematice îi ajută pe copii să deslușească mai bine sensurile narațiunilor și deci să poată înțelege în profunzime un text. Proiectul United Way duce la îmbunătățirea nivelului de literație printre copiii vulnerabili și astfel la reducerea și prevenirea analfabetismului funcțional – noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Pentru reușită, implicăm în program și adulții din jurul elevilor – părinții și cadrele didactice.

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin, pentru a se putea dezvolta la nivelul potențialului nativ. Din păcate, situația economică a familiilor din care provin și limitările comunităților în care cresc, le fac drumul dificil.

Prin proiectul de educație ”Aventură prin lectură” ne propunem să:

  • Dezvoltăm abilitățile de alfabetizare ale copiilor vulnerabili din școlile partenere din proiect.
  • Creștem accesul profesorilor la cursuri de formare profesională care îi sprijinim în dezvoltarea abilităților de literație a elevilor.
  • Contribuim la conștientizarea părinților cu privire la necesitatea de a stimula lectura printre copii.

Alătură-te echipei de alergători United Way și haide să schimbăm vieți!

Cum te poți implica?

Dacă te-ai hotărât să susții cauza noastră, dă-ne un semn. Îți vom ura bun venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.

Persoana de contact: Roxana Dui, roxana.dui@unitedway.ro

Spune mai departe și celor din jur despre echipa United Way Running, numai Împreună putem oferi suport!

Despre United Way:

Fiecare om are dreptul la o viață decentă: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cat mai bună și venituri suficiente pentru a-și sustine familia. De aceea United Way Romania dezvoltă și susține programe de educație, integrare socio-economică și sănătate – pilonii unei comunități prospere:

Acces la EDUCAȚIE de calitate

  • copiii din familii sărace primesc ajutorul necesar pentru a merge la școală sau grădiniță
  • părinții participă la cursuri de educație parentală și consiliere psiho-socială
  • profesorii își îmbunătățesc metodele de lucru cu copiii vulnerabili

Acces pe piața muncii, pentru un VENIT stabil

  • tinerii și adulții defavorizați – fără adăpost, mame singure, persoane cu dizabilități, vârstnici – sunt sprijiniți pentru a se integra social și profesional

Servicii de SĂNĂTATE

  • pacienții vârstnici care suferă de boli cronice, cu venituri mici, care nu se pot deplasa, primesc îngrijire la domiciliu (servicii sociale și de sănătate)
  • copiii, tinerii și adulții care provin din familii vulnerabile au acces la servicii psiho-socio-medicale

Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. În întreaga lume, implicăm oameni și organizații în soluții inovatoare care transformă această viziune în realitate.

Pentru a afla mai multe despre noi și programele pe care le susținem, accesați  www.unitedway.r o sau pagina de Facebook United Way Romania.

en_GB